Uraz Kaygilaroglu stekao je međunarodnu slavu u seriji "Ambasadorova kći", a njemu je upravo njegova kći Ada najvažnija u životu i odgaja je s bivšom suprugom s kojom je u odličnim odnosima.

Uraz Kaygilaroglu igra jednu od glavnih uloga u seriji “Ambasadorova kći”, a naočiti glumac je mnogim pripadnicima nježnijeg spola privukao pozornost.

33-godišnji Turčin, koji je utjelovio poslovnjaka Gediza Išiklija, rodio se u četvrti Kadikoy u Istanbulu, a kada je imao četiri godine preminuo mu je otac. Vikende i praznike je provodio s bakom i djedom koji je prodavao igle za pletenje čarapa. Uraz bi mu često pomagao dok je prodavao na trajektima.


Diplomirao je marketing na Univerzitetu Bilgi, a 2008. je započeo svoju glumačku karijeru. Tamošnjoj javnosti je postao poznat nakon uloge u komičnoj tinejdžerskoj seriji “Pis Yedili” koja je imala tek dvije sezone i dobila je mnogo loših kritika.

Uraz često objavljuje fotografije s kćerkom koju odgaja zajedno s bivšom ženom s kojom je u odličnim odnosima. 33-godišnji glumac jako puno vremena provodi sa svojom kćeri i na jednom od svojih Instagram postova pohvalio se da je nakon dugo vremena zaplakao kada se rodila njegova kćer Ada i da oduvijek sanjao o tome da postane otac.

Foto: Instagram

Uraz je u seriji “Ambasadorova kći” utjelovio Gediza koji potječe iz jedne od najstarijih porodica u Mugli. Njegov je otac bio jedan od najpoštovanijih gradonačelnika u regiji, stoga Gediz želi nastaviti njegovim stopama. On je popularan poslovan čovjek i Sandžarov poslovni partner. Kad je Nare došla u Muglu, Gediz se odmah zaljubio u nju, no Sandžar je njegov najbolji prijatelj. Gediz je pravi šaljivac. Vrlo je duhovit, ali kad se naljuti, njegov je bijes nezaustavljiv.

Ovog miljenika žena pratite u turskoj seriji “Ambasadorova kći” od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Novoj BH!