O SERIJI

Drugo ime ljubavi

Nakon 10 godina Lola konačno nalazi pouzdan trag o sinu, ali da bi ga vratila mora se odreći svega pa čak i svog imena. Opasan plan dodatno će zakomplicirati sudbinska ljubav prema Saši, naizgled savršenom muškarcu. Saša je sve ono što Igor nije i na trenutak se čini da će Lola uspjeti promijeniti svoj život i zaista postati žena za koju se izdaje. Ono što Lola ne zna je da Sašu, tog uspješnog i velikodušnog muškarca koji se nakon deset godina vraća iz inostranstva ne bi li bio uz bolesnu majku, prati stigma krivca za porodičnu tragediju. Saša je svoje veze s porodicom prekinuo, a Lola svoju porodicu tek treba stvoriti. Tragovi i demoni prošlosti ih vode u Knežev dol – malo, zapušteno, nekada ladanjsko mjesto aristokracije, kojim vladaju Krpani – Sašina moćna i nekad bogata porodica čiji su bankrot, raspad i korumpiranost glavna vijest u državi i koji skrivaju zločin za koji neko treba odgovarati.

Kada Lola rastrgana u ljubavnom trokutu, shvati da je njen sin povezan sa Sašinom porodicom i da mu je bliže nego ikada, sreća, koja joj je nadomak ruke, u sekundi može postati njen najveći gubitak – ako se otkrije ko je ona zapravo.

Zanimljivosti

Drugo ime ljubavi: Jelena ljubi Brunu

Saša i Lola shvaćaju da imaju samo jedno drugo, a istovremeno se bore sa svojim osjećajima prema majkama. Saša ne može vjerovati da ga je Marija cijeli život lagala, a Karlo mu uvelike pomaže da u to do kraja povjeruje. Na grobu se zbliže, što Nada iskoristi i odvuče Karla kako bi se s njim zbližila. Lola prijeti Nadi da se mora što prije izgubiti iz kuće.
Tamara Kseniji slučajno uništi papirić igre na sreću s dobitnom kombinacijom, a Ksenija njoj novu haljinu smjesom iz blendera. Valentina se nenamjerno uspije osvetiti Tamari, koja se izvikala na Kseniju i ponizila Valentinu, tako što joj ispara tu haljinu.
Jelena i Karmela su provele pijanu noć u gostioni. Karmela se ujutro suočava s mamurlukom i priznaje sebi da joj je život s Ivanom potpuni promašaj. Jelena se uz mamurluk prisjeća i toga da je poljubila Bruna. On je na to čekao cijeli život, a Jeleni je užasno neugodno radi toga. Brunu to pogodi.
Bruno odlazi s Irenom kod Julije raspitati se o Miri. No, nailazi na zid kod stare Krpanice. Ona mu daje do znanja da Mirin nestanak nije nikakva drama te nastoji zatvoriti tu priču oko Mire. Ali Bruno ne kani odustati.