O SERIJI

Doktor Murphy doživljava i vidi stvari drugačije od svih ostalih. Njegov svijet upoznaje se kroz odnos s bratom koji ga je štitio dok su bili djeca i bio njegova podrška, zatim odnos s direktorom bolnice koji je njegov mentor i prati ga otkad je bio tinejdžer te odnosa s pacijentima i drugim doktorima koji ga ne shvaćaju i ne prihvaćaju jer smatraju kako zbog svog stanja nije u mogućnosti funkcionirati u njihovom okruženju.

Glavni glumac, Freddie Highmore, za svoj je prikaz mladog hirurga bio nominiran i za prestižnu nagradu Zlatni globus. U prvoj sezoni, nesvjestan žustrih rasprava o njegovu zapošljavanju, dr. Shaun Murphy stiže u San Jose u Kaliforniji kako bi postao najnoviji hirurški stažist bolnice St. Bonaventure. Dok Shaun napušta aerodrom, staklo se sruši na osmogodišnje dijete i prereže mu vratnu žilu. Kad Shaun uvidi da je doktor koji mu je priskočio u pomoć napravio potencijalno fatalnu pogrešku, i sam uskoči da mu pomogne. No, kada primijeti i suptilne znakove druge opasne bolesti, Shaun brzinski sastavi opremu potrebnu za hitnu operaciju prije nego što dječaka otprati u St. Bonaventure.

Autistični doktor, odnosi među medicinskim osobljem, neobični zdravstveni slučajevi i obilje dobre glume učinile su seriju “Good Doctor” pravim hitom, a mnogi kažu da je ova serija simboličan nastavak slavnog doktora Housea. Kako glavni junak boluje od autizma, a istovremeno je briljantan liječnik, serija je naišla na odobravanje udruženja autističara jer ih lišava stigme i predrasude da nisu sposobni za bilo kakav uspjeh.

Godina: 2017.
Žanr: drama
Tvorac serije: David Shore
Glumci: Freddie Highmore, Antonia Thomas, Nicholas Gonzalez, Chuku Modu, Beau Garrett, Hill Harper, Richard Schiff, Tamlyn Tomita