O SERIJI

Serija “Kuzgun” govori o čovjeku čiji je život ukraden i koji se vraća suočiti sa svojom prošlošću i velikom ljubavlju.

Priča počinje Kuzgunovim planom osvete, čiji se život preokrenuo nakon što je njegovog oca zarobio i izdao njegov najbliži prijatelj tokom akcije hapšenja ozloglašenog šefa narko mafije. Čekao je dvadeset godina kako bi osvetio očevu smrt. Stiglo je vrijeme konačnog obračuna! Kuzgun se vraća u Istanbul i neće mirovati dok ne pronađe izdajnike.

Na tom putu, Kuzgunova najveća podrška bit će njegova ljubav iz djetinjstva, advokatica Dila. Iako su odgojeni po istim principima i pripadali istoj društvenoj klasi, Kuzgun i Dila postali su dvoje vrlo različitih ljudi iz različitih društvenih slojeva. Kuzgun je preživio djetinjstvo ispunjeno bolom, traumom, samoćom i borbom, s druge strane, Dila je išla u najbolje škole i živjela lagodnim životom. Njihov ponovni susret otvorit će novu eru punu boli, ispita, nedaća, ali i nezaboravne ljubavi koja još uvijek živi u njima. Kuzgunovo putovanje za osvetom zbog ukradenog života i izgubljenog oca evoluirat će u njegov put da postane “najveći u Istanbulu”.

Godina: 2019.
Žanr: drama
Scenarij: Burcu Gorgun Toptas, Ozlem Yilmaz
Režija: Bahadir Ince, Murat Aksu, Ali Bilgin, Fikret Kadioglu
Glumci: Baris Arduç, Burcu Biricik, Hatice Aslan, Caner Sahin, Ahsen Eroglu, Aytek Sayan, Ipek Erdem, Derya Beserler, Almina Kahraman, Settar Tanriögen