O seriji

Nova turska serija “Ljubavna oluja” je priča o Firuze i Ayazu, dvoje mladih ljudi koji na leđima nose teret svojih porodica. Firuzin otac, šef građevinskog kompleksa, nepravedno je osuđen za nesreću u kojoj je nastradalo 13 ljudi. Firuze je prinuđena da reaguje i pomogne svom ocu. Zapošljava se u firmi u kojoj će pokušati pronaći dokaze o nevinosti svog oca. Od tada će se mlada djevojka boriti za pravdu.
Firuze na prvi pogled privlači svačiju pažnju svojom čistom ljepotom i blistavo nasmiješenim očima. Obrazovanje i porodica su joj na prvom mjestu. Život dvadesetšestogodišnje djevojke koja studira na Odsjeku za arhitekturu potpuno će se promijeniti kad joj se put ukrsti sa Ayazom. Ayaz i Firuze su se upoznali na fakultetu, zaljubili su se i bili spremni učiniti sve jedno za drugo. Njihova ljubav je došla na kušnju kada se umiješala Ayazova porodica. S jedne strane, njegova savjest, odnosno majka, a, s druge, ljubav njegovog života. Ayaz je izabrao porodicu i ostavio Firuze bez objašnjenja i taj izbor odvest će ga u veliku ljubavnu oluju u kojoj će se njihovi putevi ponovo spojiti.

Ovo je priča o mladim ljudima koji su žrtvovali vlastite živote za svoje porodice i oprostili se jedno od drugog iz očaja. Uz ljubav Firuze i Ayaza, publika će dovesti u pitanje pravdu i mnoge životne koncepte.

Godina: 2020.
Žanr: drama
Scenarij: Sema Ergenekon
Režija: Hilal Saral
Glumci: Ayça Ayşin Turan, Alperen Duymaz, Caner Cindoruk, Hazal Filiz Küçükköse, Zerrin Tekindor, Emir Çubukçu, Nihal Koldaş, Müfit Kayacan, Şebnem Dönmez