O SERIJI

U ovoj napetoj priči radnja se vrti oko dva brata blizanca – Efea i Metea, koje glumi turski glumac Şükrü Özyıldız. Događaji na osmi rođendan blizanaca zauvijek će zapečatiti njihovu sudbinu i živote. Atentat na njihovog oca Haruna, koji ne pristaje umiješati svoju kompaniju u ilegalan posao krijumčarenja oružja, razdvojit će blizance.  Dječaci će rasti u odvojenim porodicama – Efe u skromnoj porodici, dok će Mete uživati sve bogatstvo i luksuzan život.

Spletkarenja i pokvarene ambicije Harunovih bivših poslovnih partnera, bliskih porodici, dovode do susreta braće nakon niza godina. Tokom dirljivog susreta i prisjećanja prošlosti nesreća ponovno zadesi blizance te Mete biva ubijen.

Kako bi osvetio očevu i bratovu smrt, Efe preuzima Meteov identitet. Jedino će tako moći otkriti istinu o prošlosti i imati budućnost. Efe pokuša izgraditi novi život pod bratovim imenom, ali to neće biti nimalo lako. Nakon nekog vremena Efe otkriva da je kompanija u velikim problemima i da je umiješana u ilegalne radnje. Neko njemu blizak zla je osoba koja se krije iza kriminalnih radnji i ubistava. Ko je još upleten? Ne može nikome vjerovati, ni porodici ni prijateljima. Efe je prisiljen donijeti tešku odluku koja će svima okrenuti život naglavačke, čak i onima koje voli najviše na svijetu…