Rezultati gledanosti za februar pokazuju kako je Nova BH i dalje u samom vrhu televizijskog tržita. Nova je najgledaniji nacionalni kanal u udarnom terminu te najgledaniji program na nivou cijelog dana i među ciljnom skupinom 18-54.


Osim zabavnih formata koji su bez konkurencije, gledatelji su u porazi za navjerodostojnijim informacijama i događajima u Bosni i Hecegovini i svijetu, odabrali Novu i naš Dnevnik.
Tako je centralna informativna emisija Nove u februaru bila prvi izbor gledatalja i najgledaniji informativni program u zemlji. Svakog dana Dnevnik na Novoj u prosjeku je gledalo više od 250.000 ljudi, a dosegnuli smo preko 1.500 000 gledalaca. *
Osim društveno političkih aktuelnosti i priča kojima se borimo za bolji život građana BiH, jedna od ključnih vijesti u februaru bili su razorni zemljotresi koji su pogodili jug Turske i Siriju. Reporterska ekipa Nove izvještavala je sa lica mjesta te gledateljima u dnevnim Vijestima, ali i centralnom Dnevniku u 18.30 svakodnevno donosila posljednje izvještaje o katastrofalnim posljedicama ovog događaja. Upravo su analitičnost i profesionalnost cijele informativne redakcije došli do izražaja prilikom pripreme sadržaja, izvještavanja iz TV studija te sa terena iz područja pogođenih zemljotresom učinili da budemo prvi i pouzdani izbor gledatelja u februaru 2023. godine.
Nova bilježi sjajne rezultate i na društvenim mrežama, a samo u februaru dosegnuli smo do više od 5 miliona ljudi, koji su uživali u našim sadržajima, rado ih dijelili sa drugima.

* Izvor: Audience Measurement d.o.o.; Ciljna skupina: 18-54 (SHR%); All 4+ (AMR%, RCH); Razdoblje: 01.02.2023.-28.02.2023.; Vrijeme: 17:30-20:30;