pratite nas na

Informativni

Dnevnik Newsmax Adria

Informativni program

Dnevnik Newsmax Adria je centralna informativna emisija na televiziji Nova BH, koja građanima donosi presjek najvažnijih događaja dana. Dnevnik Newsmax Adria pod novim je vizuelnim identitetom i licencom američke medijske imperije Newsmax. Uz kontinuirano podizanje kvaliteta prezentacije vijesti, Dnevnik Newsmax Adria će svakodnevno donositi relevantan sadržaj i izvještaje o svim ključnim događajima iz Bosne i Hercegovine i svijeta. Direktorica vijesti i programa Newsmax Adria u Bosni i Hercegovini bit će novinarka i urednica Jasmina Demirović, a timu su se pridružili i brojni iskusni televizijski reporteri. Dnevnik će voditi dobro poznata TV lica: Armina Čengić, Vlado Marić, Amina Hodžić i Aleksandar Hršum.

 

Serijski

Dijete

Serijski program

Porodična drama “Dijete“, koja je osvojila srca miliona gledalaca širom svijeta te uvrštena na Forbesovu listu 25 najutjecajnijih turskih serija, stiže na Novu BH. Serija, osim snažne glumačke postave, impresionira upečatljivom pričom o životu napuštenog dječaka. Četiri žene koje će biti iskušane majčinstvom, strastvena ljubavna priča isprepletena intrigama i lažima te mračne tajne jedne bogate turske porodice, zasigurno će i bh. publiku prikovati za male ekrane.

Djevojka sa sela

Serijski program

Nova BH donosi uzbudljivu priču o ljubavi junaka koji brane svoje želje i ono što imaju u životu,  a ujedno i nezaboravnu priču o njihovu ponovnom zbližavanju, opraštanju i borbi. Da bi izgladili odnose poslije velike svađe, dugogodišnji prijatelji nakane vjenčati svoju djecu, koja odrastaju u različitim gradovima do dobi za ženidbu.  

 

Drugo ime ljubavi

Serijski program

Fatalna i nemoguća ljubav spaja, zamalo uništi i naposljetku spasi dvoje ljudi iz potpuno različitih svjetova. U ovoj jedinstvenoj dramskoj seriji gledatelji će  imati priliku upoznati Lolu, mladu žena koja očajnički traži svog izgubljenog sina i bježi od teške prošlosti u kojoj je posesivno pokušava zadržati problematični Igor – otac njezina djeteta. Lolu tumači glumica Elizabeta Brodić, Igora Slavko Sobin, dok ćemo u ulozi Saše vidjeti Momčila Otaševića.

Strasti Orijenta

Serijski program

Ovo je priča o zabranjenoj strasti i intrigama! Protagonisti serije su prelijepa Beren Saat i Kıvanç Tatlıtuğ koji svojom pričom pomiču granice i prkose tradiciji svoje zemlje.

Zauvijek susjedi

Serijski program

Radnja ovog urnebesnog sitcoma vrti se oko dva para i njihove djece, ženskara ‘Grofa’, budalastog penzionera zvanog Koma i tri mlade vrlo seksipilne djevojke. Svi oni žive u istoj zgradi u kojoj se i događa većina smiješnih i neobičnih situacija u koje likovi upadaju, a radnju pokreću razni emocionalno nabijeni postupci koji u sebi često imaju isti zajednički motiv – želju za osvetom.

Zabavni

Nova IN

Zabavni program

Emisija Nova IN svakodnevno u domove gledatelja donosi najnovije vijesti s domaće i strane showbizz scene, preglede društvenih događaja te priče o životu poznatih ličnosti.

Zvezde Granda

Zabavni program

Novu sezonu najgledanijeg takmičenja mladih pjevačkih talenata u organizaciji producentske kuće Grand Production gledajte svake subote u programu Nove BH. Gledatelje očekuju brojna iznenađenja, a ova sezona će biti pravednija borba i ocjenjivat će se samo kvalitet. Pored kandidata, takmičit će se i žiri. Svaki član žirija bit će mentor, odnosno imat će svoj tim.

Totalni obrt

Zabavni program

Kviz svakog radnog dana donosi osam igara sa riječima, slikama, muzikom i zadacima u kojima takmičari prepoznaju poznate gradove i građevine, najpopularnije umjetnike, sportiste, glumce i zvijezde estrade ili otkrivaju sakrivene pojmove i riječi. Igrači se prebacuju u ulogu detektiva i prate ostavljene tragove kako bi došli do konačnog rješenja.

Zdravi sa dr Katarinom Bajec

Zabavni program

Dr Katarina Bajec će kroz direktne razgovore sa eminentnim stručnjacima, publikom u studiju, kao i svojim savjetima, omogućiti gledateljima da na jednostavan i razumljiv način saznaju sve o nekom bitnom i aktuelnom medicinskom problemu.

Sportski

Liga prvaka

Sportski program

Najelitnije evropsko nogometno takmičenje Ligu prvaka gledajte naredne tri sezone u programu Nove BH. Termin srijedom bit će rezerviran za najbolje utakmice dana. Žrijeb je, kao i prijašnjih godina, donio mnoge zanimljive okršaje.

EURO 2020

Sportski program

Nova BH će ekskluzivno prenositi Euro 2021.  Uz učešće 24 reprezentacije, Evropsko prvenstvo će biti održano u Londonu, Minhenu, Rimu, Bakuu, Saint Petersburgu, Bukureštu, Amsterdamu, Dublinu, Bilbau, Budimpešti, Glasgowu i Kopenhagenu.