Aras Bulut İynemli je poznati turski glumac, rođen 25. avgusta 1990. godine u Istanbulu, Turska. Njegova karijera počela je u svijetu marketinga, ali je ubrzo postao prepoznatljiv po ulogama u turskim TV serijama i filmovima. Serija koja mu je donijela najveći uspjeh je “Jama”, koju gledatelji u Bosni i Hercegovini mogu pratiti na Novoj TV. Aras tumači lik Yamaça Koçovala, a njegova izvedba dobila je brojne pohvale.

“Rad na seriji “Jama” bio je izuzetno emotivno i iscrpljujuće iskustvo. Snimanja su trajala gotovo svaki dan tokom četiri godine. Međutim, to vrijeme mi je ostalo u izuzetno lijepom sjećanju zbog duboke povezanosti sa likovima i ekipom. Uloga Yamaça Koçovala bila je jedna od najvažnijih u mojoj karijeri, i iskustva sa seta su me oblikovala i kao glumca i kao osobu. Emocionalne i fizičke pripreme za tu ulogu bile su intenzivne, ali sve te žrtve su se isplatile kada sam vidio koliko serija znači obožavateljima,” izjavio je slavni glumac.

Najviše mu je ostala u sjećanju snažna povezanost koju su svi iz ekipe serije razvili tokom godina. “Postali smo prava porodica. Takođe, reakcije publike su bile nevjerovatne i to je nešto što ću uvijek nositi sa sobom. Svaki dan na setu bio je izazov, ali i velika radost jer smo stvarali nešto što je dotaklo srca mnogih ljudi,” dodao je Aras.

Ističe da sa velikim ponosom gleda na seriju “Jama” i nakon četiri godine. “Četiri godine rada na ovoj seriji ostavile su dubok trag u meni. Iako su snimanja bila naporna, pogled unazad mi donosi samo lijepe uspomene i zahvalnost za sve što smo postigli,” ističe Aras.

Aras Bulut İynemli dolazi iz umjetničke porodice. Njegov brat, Orçun İynemli, takođe je glumac, a sestra Yeşim İynemli je pjevačica. Završio je studije avioinženjeringa na Tehničkom univerzitetu u Istanbulu prije nego što se potpuno posvetio glumačkoj karijeri. Dobitnik je brojnih nagrada za svoje glumačke performanse. Njegova posvećenost i talenat donijeli su mu priznanja kako u Turskoj, tako i širom svijeta.

 

Izvor: YouTube