Alex Gonzalez, naviknut na angažmane na televiziji, kao i na one za veliko platno, u seriji Principe koju gledatelji Nove BH prate od ponedjeljka do petka nabasao je na najtežu ulogu svoga života.

Glumi tajnog agenta obavještajne službe koji dolazi u policijsku stanicu jedne četvrti u Ceuti da bi istražio planove džihadista. “U Principeu ništa nije kako izgleda”, kaže Gonzalez o ovome ambicioznome projektu čijim je članom postao nakon kastinga na kojem je dobio ulogu Javiera Moreya, agenta Obavještajne službe (CNI), šefa policijske stanice u Principeu, problematičnoj četvrti koja je i sama kao lik u seriji.

„Četvrt Principe s 12 000 stanovnika muslimanske vjere i stopom nezaposlenosti od otprilike 80% mnogo je dala seriji, ne samo u vizualnom smislu zbog boja i arhitekture nego i mirisima i okusima koji katkad, čini se, prelaze granice ekrana”, ističe glumac.

„Prije samoga snimanja nisam znao ništa o Principeu, bio je za mene velika nepoznanica, a zbog situacije u kojoj se ondje živi osobno sam se jako zabrinuo. Čak smo razmišljali i o promjeni imena serije da ne bismo stigmatizirali četvrt, ali na kraju smo shvatili da neće biti potrebno”, dodaje Gonzalez.

Ipak, glumac je u Ceuti proveo samo dvije sedmice, a ova policijska serija protkana ljubavnim pričama snimala se uglavnom u Madridu zahvaljujući virtualnim scenografskim obradama studija Stargate Studios, firme koja je zaslužna za scenografiju serija poput Živi mrtvaci ili Momci s Madisona.

Za vrijeme snimanja Principea Gonzalezov privatni život patio je i postao usamljeniji, baš kao i život samotnog lika kojega tumači u seriji. Ipak, naučio je da: “Nema potrebe birati jer se može kvalitetno odraditi posao i održavati privatni život u isto vrijeme.”

Što se tiče posla, priznaje da se odmaknuo od imidža seks-simbola, iako se već u prvom nastavku serije Príncipe pojavljuje bez majice. „U seriji se razodijevam tri puta, i svaki put opravdano”, kaže glumac, a naglašava „da se svaki mladi glumac mora namučiti za dobre kritike”.

izvor:http://www.lavanguardia.com/television/20140210/54400125164/alex-gonzalez-en-el-principe-hago-el-papel-mas-dificil-de-mi-vida.html