Nakon mirno prospavane noći, plavi tim mora predati totem plemenskog imuniteta i ponovno se izboriti za njega kako ne bi morali nominirati nekoga od članova svog tima za duel s Aleksom. „Mislim da crveni izgledaju kao jedna troglava neman. Tamo postoje ljudi koji žele biti lideri, ali nisu dobri lideri te oni koji vole da ih neko vodi“, procjenjuje Amer i dodaje: „Ne smijemo izgubiti, jer ne znamo čije ime napisati za nominacije“.

S komentarima koje članovi plavog tima daju o Ameru, sve je jasnije tko bi im mogao biti vođa. „Veoma nam je bitno da pobijedimo iz više razloga. Ne želi nitko od nas staviti nečije ime na papir. Mihaela nam je ozlijeđena i ne znamo kad će se vratiti. Ne želimo riskirati i nekoga staviti u duel s Aleksom“, pojasnio je Amer.

Nakon poraza u prošloj igri, crveni tim odlučan je u namjeri da ovoga puta pobijedi i osvoji imunitet. Do sada su kandidati mogli vidjeti da se situacija u igrama mijenja veoma brzo. Pleme koje izgubi u nadolazećoj igri, dolazi na plemensko vijeće na kojem će izglasati tko je sljedeća osoba koja će biti nominirana za duel i koja će se boriti protiv već izglasanog Alekse. „U kampu djelujemo jako organizirano, što će se prenijeti kad-tad i na igre i to će pokazati ishod današnje igre. Naoštreniji smo nego ikada za pobjedu“, ističe Luka.

Kako će izgledati sljedeći poligon doznat ćemo već večeras u novoj epizodi Survivora na Novoj.