U oba tima u „Survivoru“ ostalo je samo pet članova od kojih svako cilja na pobjedu, a situacija se iz dana u dan sve više zahuktava, pogotovo u plavom timu unutar kojeg se nakon Sumejjinog odlaska otvorilo pitanje što je svako od njih spreman učiniti kako bi došao do kraja.


Nakon što je Sumejja na posljednjem Plemenskom vijeću iznijela ozbiljne optužbe zbog kojih gotovo da nije htjela ni pogledati svoje bivše suigrače, članovi plavog tima ostali su vidno zbunjeni oko toga što se dogodilo otkad je Sumejja napustila takmičenje, a ta će tema još neko vrijeme ostati aktuelna među ženskim dijelom plavog tima.
Iako je Nika izjavila da ne bi postupila poput Tene, koja je Sumejji na nominacijama dala svoj glas kako bi spasila samu sebe, izrazit će neslaganje sa Sumejjinim ponašanjem na posljednjem Plemenskom vijeću koje nije bilo nimalo ugodno. „Očito je do nje došla neka priča, a otkud i od koga – pojma nemam, niti me iskreno interesira. Mene jedino povrijedi činjenica da je ona dopustila da ta priča koja ima neprovjerene činjenice od neke osobe utječe na sve ove dane koje ste provele skupa i stvarale iskrene odnose, međusobno se podržavale i podizale. Imam osjećaj da je to sve njoj u toj sekundi palo u vodu jer ne znam kako drugačije opravdati onu reakciju“, reći će Nika koja smatra da je Sumejja prenaglila sa zaključkom. „Ona je sebi u glavi stvorila kao da smo nas dvije skovale neku urotu protiv nje“, zaključit će Nika.
Tenu je Sumejjina burna reakcija vidno uznemirila, no djevojkama iz plavog tima otkrit će da još uvijek stoji iza svog poteza za koji smatra da joj je bio jedina opcija da ne ugrozi vlastiti opstanak u showu. „Od početka svima u timu ponavljam da je ovo igra i da tu nema mjesta ljutnji niti nekom osobnom shvatanju nečega. Ja sam rekla, bilo koji odnos s kime god da imam, ako ga moram nominirati naš odnos tu staje i nastavlja se nakon što izađemo, ja tebe ne nominiram jer imam nešto osobno protiv tebe ili zato što mi smetaš“, objasnit će Tena koja takmičenje u ‘Survivoru’ gleda kao igru.
Dok će djevojke raspravljati o tome što stoji iza Sumejjine nagle promjene u ponašanju, Nevena će Teni otkriti svoju perspektivu i poručiti joj da bi je opterećivanje oko odnosa sa Sumejjom moglo udaljiti od cilja. „Ti sad možeš sebi razbijati glavu, a tebe to razmišljanje može odvesti od fokusa koji te može voditi prema cilju. Sad nama ide igra, a ti ćeš razmišljati o tome i tebe će to odvesti na neku sasvim desetu stranu. Doći će individualne igre, a ti ćeš i dalje razmišljati o Sumejji i tebi i odvest će te opet na drugu stranu i ti ćeš izaći prije van. Survivor je isto igra s glavom, igra na emocije. Normalno, mene svaki dan udari na emocije da bih ja svaki dan vrištala, plakala i smijala se“, reći će Nevena.
Nakon što su proživjeli intenzivne nominacije i ispadanja, kandidati će se večeras malo opustiti u izazovu za nagradu, a u pitanju je nešto što se ne propušta i što će u njima svakako potpaliti želju za pobjedom. Koji će tim pobijediti i osvojiti dragocjenu nagradu u večerašnjem izazovu saznajte u 22.15 na Novoj BH!