BH Telecom je donio odluku da ubuduće ne uvrštava Novu BH u svoju ponudu televizijskih kanala. Time su gledateljima uskratili mogućnost praćenja vrhunskih sportskih sadržaja, a osim vrhunskog sportskog sadržaja gledatelji ostaju uskraćeni i za kvalitetan zabavni, serijski i informativni program.

Naime, prvi put u BiH, jedna televizija je u jednoj godini uložila milionske iznose u kvalitetan televizijski i svjetski sadržaj, a osluškujući prije svega želje gledatelja. Kako u 2019. tako i u 2020. godini osiguran je atraktivan sportski, odličan serijski program Nove BH (turske uspješnice, “Lud, zbunjen, normalan”, “Žigosani u reketu”, “Drugo ime ljubavi” i “Senke nad Balkanom”), najgledaniji zabavni program (“Zvezde Granda”, “Nikad nije kasno”, “Zvezde Granda Specijal”, “Supertalent”, “Popodne sa Leom Kiš”, “Praktična žena”, “Mr. Kitchen”, “Totalni obrt”), ali i objektivan Informativni program.

Omiljene emisije gledatelji i dalje mogu pratiti, u Republici Srpskoj smo dostupni i preko Total TV-a, a u FBiH Novu BH pratite putem Telemach kablovskog operatera i drugih manjih operatera. Program Nove BH je dostupan svim građanima Bosne i Hercegovine na čitavoj teritoriji BiH i putem terestrijalne distribucije (zemaljski signal).

BH Telecom, Eronet i Mtel odbili su konkurentnu ponudu za distribuciju domaćeg TV kanala, iako istovremeno plaćaju velike iznose za distribuciju drugih, stranih sadržaja, evidentno manjeg kvaliteta.

Korisnici su ostali uskraćeni za program Nove BH i vrhunski sadržaj, iako i dalje plaćaju visoke naknade svojim operaterima. Korisnicima savjetujemo da se obrate svojim operaterima, da potraže program Nove BH kod drugog operatera ili putem zemaljske distribucije.

Nova BH će i dalje nastaviti ulagati u sadržaj i kvalitet svog programa, te opravdati poziciju lidera i najgledanijeg emitera sa nacionalnom frekvencijom u Bosni i Hercegovini.