Emotivna nagrada je iza plavog tima, ali ostavlja posljedice i u novom danu koji će u kampu početi razgovorom o njihovim porodicama. Kandidati plavog tima ponijeli su sa sobom u kamp prethodnu nagradu, a to su pisma njihovih porodica koja bi ih trebala ohrabriti za daljnje učestvovanje u surovim uvjetima Survivora.

Matea će se tako u razgovoru s Marinom prisjetiti svog brata Luke koji ima dijabetes, a Martina svog pokojnog brata Josipa. „Matejinom bratu Luki poručila bih da je najveći borac kojeg poznajem. Svakako mi je postao uzor ovdje i svaki put kad mi dođe da kažem da bih išla van jer ne mogu izdržati ne jesti, sjetit ću se koliko se on kao dijete može kontrolirati“, reći će Martina. Ona je dobila pismo od brata, pa će se prisjetiti srednjeg brata Josipa koji je preminuo s 19 godina. „Kao i moj otac, samo je zaspao. Praktički nije ni počeo živjeti. Prošlo je mnogo godina od tada, život ide dalje, ali to uvijek stoji tu i u ovakvim situacijama kad je stvarno teško, to me jako pogađa“, ispričat će Martina.
Crveni tim opterećen je Ognjenom čija ih isprika nije impresionirala. „Bilo je jasno da želi provjeriti koji mu je status u plemenu i da se vrati u pleme do ujedinjenja. On se nije htio ispričati nego opravdati svoj postupak, tako što je htio optužiti i ocrniti Ivanu. Totalno sam razočaran“, komentirat će Mitar.
Na sljedećoj igri koja će se odviti na 120 metara dugačkom poligonu, pobjednik će odnijeti totem plemenskog imuniteta, a gubitnici će morati predložiti takmičere iz svog plemena za eliminacijski duel. „Ulogu će pri donošenju odluke igrati međuljudski odnosi, statistika, djelovanje u kampu, bit će tu svega. Nema razloga da bude dramatično. Svako će donijeti svoju odluku o glasu i bit će to pošteno glasanje“, objasnit će Mihaela, ako njezin tim bude taj koji će morati donijeti odluku.

Ko će ovoga puta morati staviti ime na papir, plavi ili crveni, ne propustite doznati u novoj epizodi Survivora.