U proteklih nekoliko sedmica u „Survivoru“ zaredalo se da na nominacijama prva izglasana osoba bude iz plavog plemena, no ovoga puta situacija je bila potpuno drugačija jer su se plavi na Plemenskom vijeću pojavili s totemom plemenskog imuniteta koji im je osigurao privremenu bezbrižnost.

Dok su plavi odmarali, njihovi suparnici iz crvenog tima jedan po jedan morali su svoj glas dati osobi koju najmanje žele u svom timu, a većina glasova pripalo je glumici Mini. Prije Plemenskog vijeća, crveni tim učestvovao je na izazovu za osobni imunitet u kojemu je pobjedu odnio Vladimir koji je sebi na taj način osigurao spas od izglasavanja.
Premda su već u nekoliko navrata pojedini članovi crvenog tima izjavili da Minu smatraju jednom od najslabijih karika, dosad je na svakim nominacijama uspjela izbjeći odlazak u duel. „Znala sam da taj moment treba doći i jako mi je drago što je došao u ovom trenutku, a ne ranije“, rekla je Mina priznavši da joj je jedina želja pobijediti u duelu koji se bliži. „Osjećam kako treperim skroz. Nije da me ovo nešto pogađa, večer će biti ista kao i svaka prethodna kada se sve ovo završi, ali mislim da mi tijelo više reagira nego ja“, dodala je Mina.
Osim Minine nominacije, koja je neke kandidate iznenadila više, a druge manje, ovo Plemensko vijeće ostat će upamćeno po uvođenju novog pravila s kojim će započeti novo razdoblje u „Survivoru“. „Nakon spajanja timova, može se reći da počinje novi Survivor. Novi otok, novi početak i nova pravila. Prvo pravilo, povrijeđene osobe više nemaju imunitet, što znači da za povrijeđene osobe možete itekako glasati na Plemenskom vijeću. Drugo pravilo glasi da ćete imati žiri. Osobe koje napuste Survivor postaju dio žirija, no oni će i dalje dolaziti na svako Plemensko vijeće, ali kao promatrači. Imajte to na umu kada budete glasali jer njihova zadaća je vrlo vrlo važna“, upozorio je Mario najavivši pravilo koje će uvelike promijeniti daljnji tok natjecanja.
Koja će biti uloga žirija i ko će postati njegov prvi član ovisi o ishodu nadolazećeg duela koji će se doznati uskoro!