Iako se činilo da će plemensko vijeće, prema najavama članova plavog tima biti neizvjesno, na papirićima se većinom našlo Alexovo ime.

On je, naime, u nominacijama za eliminacijski duel dobio šest glasova. Osim njega, troje je takmičara svoj glas dalo Nikoli. Na izglasavanju se plavo pleme našlo jer je izgubilo od crvenog tima u igri na poligonu rezultatom 8:6. Crveni su igrali s igračem manje, jer Uroš je ozlijeđen, a ipak su uspjeli prvi osvojiti osam bodova. Pobjednički bod crvenom je timu donijela Anđela.

Na 120 metara jako zahtjevnom i iscrpljujućem poligonu bilo je trčanja po pijesku, spuštanja niz tobogan, svladavanje raznih prepreka, slaganje vratašca, i pogađanje golova lopticom. Jedan član plavog tima mogao se od nominacija spasiti osvajanjem osobnog imuniteta, a njime se uspio okititi Luka. „Povećale su se šanse da budem izglasan. Stoga sam se potrudio u igri za osobni imunitet, pa sada neću moći biti nominiran“, komentirao je Luka. Jakob je u igri za imunitet odustao odmah, jer vodio se osjećajem da dobro kotira u plemenu i da bi ogrlica dobro došla nekom drugom.

Budući da je omjer muških i ženskih članova nerazmjeran, prema pravilu, osim Luke, od izglasavanja bili su pošteđeni i ženski članovi tima. Matea je komentirala kako to pravilo nije ni trebalo, jer je uvjerena da niko od cura ne bi bio nominiran za duel. Tokom glasanja, kandidati su objasnili zašto daju svoj glas Alexu, a većinom je to bilo jer najmanje pridonosi u kampu. „Mislim da se nije dobro uklopio i da se nije dobro prilagodio“, objasnio je Damjan.

Ususret novoj igri za plemenski imunitet, otkrit ćemo koji će tim morati nominirati još jednog svog člana, stoga ne propustite sljedeću epizodu Survivora u kojoj će pustolovni takmičari dati sve od sebe da njihovo pleme ostane pošteđeno od glasanja.