Nakon izgubljenog plemenskog imuniteta i jednog nominiranog člana kojeg su izabrali za duel, crveni tim zagrizao je za pobjedu više nego ikad. „U igrama za sada nismo pokazali svoj puni potencijal. Ne mislim da smo neorganizirani, samo se možda još nismo skroz adaptirali na sve i danas će biti prijelazna točka kad će se to promijeniti. Ne želimo se naći u situaciji da smo na plemenskom vijeću kao zadnji puta“, rekla je Anja.

Iako se Mihaela pojavila na plemenskom vijeću, još uvijek nije spremna priključiti se igri, kao ni Aleksa koji je pauzirao zbog zdravstvenih problema. Za sljedeću igru trebalo je imati snage, izdržljivosti, ali i maksimalnu koncentraciju. Novi i iscrpljujući poligon obuhvatio je plivanje i provlačenje kroz niz prepreka. Pritom su natjecatelji trebali uzeti u obzir da su neki dijelovi poligona zajednički i od velike je važnosti bilo tko će kroz određenu prepreku prijeći prvi. Kada dođu do kraja poligona, njihov je zadatak bio da oslobode koš s 30 loptica i sve ih ubace u kutiju koja se nalazila na cilju. Ako im je loptica ispala na putu do cilja, morali su je vratiti na početnu poziciju. Svaki natjecatelj koji je prvi završio igru i u ovom nadmetanju jedan na jedan podignuo zastavicu u boji svog tima donio je bod svojoj ekipi. 

 

Pobjeđuje ono pleme koje prvo osvoji osam bodova. U prvom krugu ove morske avanture snage su za totem plemenskog imuniteta odmjerili Enea i Marko, a tijekom cijelog poligona Marko je bio brži, pa je tako i završio prije nego Enea koji se vidno iscrpio. Potom su snage u tijesnoj utrci odmjeravale Marina i Nataša, a na kraju je za dlaku pobjedu odnijela Marina. Bojan je išao protiv Filipa i u jeku igre udario glavom u jednu drvenu prečku. Na kraju je Bojan ipak do cilja došao brže, ali zbog rane na glavi pružena mu je liječnička pomoć. U nadmetanju Nore i Drage, pobjedu je za crveni tim odnijela Draga, dok je Nora u jednom trenutku izgubila ravnotežu, a time i vrijedne sekunde. Vidjeli smo utrku još tri para te rezultat od četiri naprema tri za crveni tim. Budući da pobjeđuje tim koji prvi osvoji osam bodova, utrka je tijesna i bit će neizvjesna do samoga kraja. Tko će na svoj otok ovoga puta odnijeti totem za plemenski imunitet doznat ćemo večeras u novoj epizodi Survivora od 23.20 na Novoj.