Žiri u kategoriji Telenovela ocijenio je najbolje!

U Dubrovniku je održano polufinalno ocjenjivanje u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy®. Domaćini ovog značajnog procesa koji će odrediti nominirane za ovu prestižnu nagradu, United Media i Nova TV, okupili su na jednom mjestu vrhunske svjetske i regionalne profesionalce koji su svojom ekspertizom doprinijeli u odabiru najboljih u kategoriji Telenovela.

Među članovima žirija našli su se tako poznati redatelji, scenaristi, urednici, televizijski profesionalci te ostali stručnjaci iz svijeta produkcije, televizije, filma i umjetnosti.

Član žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy® bio je proslavljeni bosanskohercegovački redatelj, scenarist i producent, Danis Tanović, – dobitnik Oscara za najbolji strani film ”Ničija zemlja”.

Iz Bugarske je u Dubrovnik stigla jedna od najpoznatijih televizijskih profesionalki s velikim iskustvom u medijima i televizijskoj umjetnosti, članica programskog tima Nova Broadcasting Groupe, članica uprave Net Info-a, te jedna od članica Međunarodne akademije za televizijsku umjetnost i znanost, Vyara Ankova.

Svoj sud o projektima donosili su i scenaristica i izvanredna profesorica dramaturgije na ”Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu” Danica Pajović, poznata po naslovima ”Senke nad Balkanom”, ”Žigosani u reketu”, ”Pare ili život” te Ivan Živković, redatelj i scenarist koji potpisuje brojne epizode serije poput ”Ubice mog oca”, ”Vere i zavere”, ”Koreni”, ”Vreme zla”, Državni službenik” i ”Senke nad Balkanom”.

U žiriju su se našli i poznati i cijenjeni hrvatski redatelji poput Branka Ivande, Darka Drinovca i Nevija Marasovića. S kriterijima kvalitetnog dramskog sadržaja dobro su upoznate i Zrinka Jankov, glavna urednica Nove TV koja je aktivno sudjelovala u rastu prve komercijalne televizije, a danas najjače multimedijalne grupacije u Hrvatskoj, te Nataša Buljan, voditeljica odjela razvoja scenarija na Novoj TV, autorica i scenaristica brojnih popularnih serija poput ”Stelle”, ”Čiste ljubavi”, ”Dar Mar”, ”Kumova”. Među imenima članova žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy u kategoriji Telenovela našao se i istaknuti direktor fotografije Stanko Herceg kao i filmski i televizijski producent, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata Danijel Pek čiji je film ”Murina” osvojio prestižnu nagradu Camera d’Or na Filmskom festivalu u Cannesu.

United Media i Nova TV zahvaljuju svim gostima i članovima žirija polufinalnog ocjenjivanja u kategoriji Telenovela. Odabir za ”Međunarodnu nagradu Emmy®” dugačka je procedura s ocjenjivačkim povjerenstvima koja se sastaju na raznim lokacijama diljem svijeta, a konačni kandidati za ukupno 17 kategorija bit će objavljeni u septembru, dok će dobitnici biti otkriveni na 50. ceremoniji Međunarodne nagrade Emmy®, 21. novembra u New Yorku.