Finalni dvoboj najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja na rasporedu je u nedjelju, 23. augusta, a za trofej će se boriti debitant u finalima francuski prvak Paris Saint-Germain te njemački prvak Bayern, koji će pokušati šesti put osvojiti titulu prvaka Evrope.

U polufinalnim susretima Lige prvaka, ova dva tima rutinski su eliminirali francuski Lyon i njemački RB Leipzig.
Bavarski div do sada je u 10 navrata igrao utakmicu za naslov prvaka Evrope i čak pet puta je slavio, a posljednji put 2013. godine. Pariskom klubu do sada je najveći uspjeh bilo jedno polufinale i u godini u kojoj klub slavi 50 godina od osnivanja prvi će se put boriti za evropsku krunu.
Kada je u pitanju vrijednost timova, roster ekipe s Alianz Arene procijenjen je na skoro 930 miliona eura, dok je društvo iz Pariza vrijedno nešto više od 800 miliona eura.
Glavni sudija susreta bit će Italijan Daniel Orsato, a njegovi pomoćnici Lorenzo Manganelli i Alessandro Giallatini. Četvrti sudija bit će Rumun Ovidiu Hategan. U VAR sobi će biti Italijan Massimiliano Irrati, a njegovi pomoćnici su Marco Guida (Italija), Roberto Diaz Perez del Palomar (Španija) i Alejandro Hernandez Hernandez (Španija).
Spektakularno finale za trofej prvaka Starog kontinenta možete gledati u nedjelju u direktnom prijenosu na Novoj BH od 21 sat, a meču će prethoditi stručna sportska analiza u uvodnoj emisiji koja je na rasporedu od 20:30 sati.