Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u noći sa subote na nedjelju odmjerit će snage sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Reprezentacija je ovaj put sastavljena od igrača koji nastupaju u Premijer ligi BiH, pošto se ne radi o zvaničnom FIFA terminu za utakmice reprezentacije. Tako je Petev na spisak uvrstio 18 igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Bit će ovo treći međusobni duel ove dvije reprezentacije. U prvom odigranom na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ 14. avgusta 2013. Amerika je pobijedila sa 4:3. Dva gola za bh. tim je postigao Edin Džeko, a jedan Vedad Ibišević. Jozy Altidore je postigao 3 gola za SAD, a u strijelce se upisao i Eddie Johnson. Drugi meč ovih selekcija odigran je 28. januara 2018. godine na StubHub centru u Los Angelesu i završen je neriješenim rezultatom 0:0.
Utakmica iz SAD počinje u 02.00 sati po našem vremenu uz direktan prijenos na Novoj BH, a igra se u sportskom kompleksu “Dignity Health Sports Park” kapaciteta nešto manjeg od 30.000 gledatelja. Na ovom stadionu utakmice inače, između ostalih, igra tim LA Galaxy.