U malom mjestu na moru skromno živi mlada Lola, koja brine za bolesnu bogatašicu Mariju, čiji sin Saša se nakon deset godina vraća, kako bi bio uz bolesnu majku. Igor, osuđivani kriminalac i Lolin nevjenčani suprug, koji je na služenju kazne u zatvoru, planira opljačkati Mariju i vrši pritisak na Lolu da mu pomogne.

 

Ona, uprkos emotivnom pritisku zbog izgubljenog sina, za čiji mogući pronalazak bi im novac dobro došao, odbija Igorov plan i zbližava se s naočitim pilotom Sašom, čiji je povratak izazvao buru reakcija u Lolinom životu, ali i u njegovoj porodici s očeve strane. Naime, Sašin otac Karlo, koji živi u mjestu Knežev dol, nedaleko od Zagreba, sa svojom nevjenčanom suprugom Tamarom, autoritativnom majkom Julijom i još dvoje djece (Lukom i Majom), je uzdrman Sašinom povratkom i boji se da bi mračna porodična tajna zbog koje je Saša otišao iz zemlje prije deset godina mogla biti otkrivena.
Sa Sašom u mjesto na moru dolazi i misteriozna Ana koja skriva razloge dolaska i traži Lolu…
Lola i Saša sa zbližavaju i zaljubljuju, no Lola je svjesna da njih dvoje nemaju budućnost i da je njihova ljubav nemoguća. Po izlasku iz zatvora, Igor sazna da je Lola izigrala njihov plan te izbija svađa, koju prekida Anin poziv. Ana govori Loli da zna gdje je njezino dijete – u mjestu Knežev dol. Lola se miri s Igorom u nadi da će konačno doći do svoga sina Maka.