Uprkos Igorovom apelu da pobjegnu, Lola skače za Sašom u more i spašava ga. No, ne uspijeva spasiti nesretnu Anu. Kada dođe policija i hitna pomoć, Lola se, u strahu da će ju optužiti za nesreću i smrt, predstavi kao Ana, djevojka koja je nestala pod morem. Lola preuzima novi identitet u očajničkoj panici i nadi da je to jedini način da dođe do sina.


Hitna pomoć prevozi Lolu i teško povrijeđenog Sašu u bolnicu. Dobivaju naredbu da ga prevezu u Knežev dol. Sašina majka Marija čeka da joj se sin vrati, ne sluteći što se zbiva.  Ranjeni Igor bježi s mjesta nesreće i skriva se uz pomoć svoga mlađeg brata Gorana. Shvaća da će biti optužen za nesreću.
Porodica Krpan dolazi u bolnicu i vidi Sašu koji odlazi na riskantnu operaciju – svako sa svojim skrivenim motivima i nadanjima u vezi s ishodom Sašine borbe za život. U bolnici, Lola zbog sina nastavlja s lažnim predstavljanjem te ubrzo useljava na imanje Krpana kao Sašina djevojka i spasiteljica. Jelena, Sašina bivša djevojka i liječnica, shrvana je kad čuje da je Saša u komi. Ipak, dozirano prenosi vijesti porodici Krpan u nadi da će se Saša ipak probuditi. Karlo obavještava Mariju da je Saša imao nesreću i da je u komi te šalje vozača da je preveze u Knežev dol.