Luka je potresen bratovim povratkom. Luka, naime, Sašu krivi za smrt svoje majke Silvije. Luka očevo nerazumijevanje i podršku Saši teško podnosi i sveti mu se tako što potajice spava s njegovom nevjenčanom suprugom Tamarom.

Paralelno, u Mirnoj gostioni odvija se proslava zbog dobivanja statusa grada. No, unatoč trudu Sašina najboljeg prijatelja Brune te vlasnika gostione i nekadašnjeg svećenika Mire, proslava propada. Ivan, Karlov poslovni partner i sponzor uništene proslave, misli da je Bruno kriv te očekuje povrat novaca. No, Miro shvaća da je Valentina kriva i odluči ju zaštititi otplaćujući “dug” za uništeni vatromet.

Jelena strepi uz Sašu, svoju prvu ljubav, koji je i dalje u komi. Lola laže Jeleni da je Sašina djevojka, saznaje koje su moguće posljedice Sašine traume te se pokušava snaći na imanju Krpana i smisliti daljnji plan. Luka joj govori da je Saša ubica.

Julija je sumnjičava prema Ani (Loli) i govori Karlu da trebaju biti oprezni s njom, a Tamara u Aninoj sobi pronalazi zaručnički prsten i porodica posumnja da su Ana i Saša zaručeni.

Goran saznaje da bogata Marija odlazi iz mjesta te odlučuje provaliti u njezinu sada praznu vilu, ne bi li se tamo sakrio s ranjenim bratom.

Policija pretresa Lolinu kuću, što Lolina majka Nada vidi i zabrine se.

Marija stiže u Knežev dol prestrašena za sina. U bolnici zatiče Karla i Anu/Lolu koji su uz Sašu koji je i dalje u komi. Lola je u strahu da će ju Marija raskrinkati.