Nakon što Karlo pokuša potkupiti Gorana da nestane iz Majina života, Igor predlaže Goranu da fingiraju Majinu otmicu i izvuku velik novac od Karla.

Maja se sukobi s Karlom i Julijom, a baka joj na kraju govori da će je poslati na školovanje u Švicarsku, na što Maja ne pristaje. Bijesna, govori Goranu da je spremna pobjeći s njim, no on joj odgovori da im za to treba novac te joj predloži plan lažne otmice. Maja pristaje.
Miro ima problema s gradilištem koje je ograđeno prema Julijinom nalogu, zbog čega se Saša sukobi s Julijom i jedno drugome objave rat.
Ksenija nema pojma kako doći do novca za Valentinin kurs, a ionako duguje kamataru. No, kad joj Miro hoće pomoći besplatnim upisom na tečaj, Ksenija se bezobrazno obruši na njega, ne želi njegovu pomoć.
Ivan i dalje bespomoćno leži u bolnici i pritišće Karmelu da ispita što Nada i Igor smjeraju. Ubrzo se na Karmelinim vratima pojavljuje Nada, odlučna u svojoj potrazi za Makom, koja od Petra saznaje da on i roditelji planiraju otputovati iz Knežev dola. Karmela, sada u još većem strahu, priznaje Ivanu da joj je Nada donijela fotografiju na kojoj su Karlo, Ivan i Marko. Ivan poludi.