Na sastanku s investitorom, Ivan se šokira kad shvati da je Lola nasamo s Petrom. Napravi incident, a Karmela ga pokušava smiriti. Naposlijetku Ivan puca i otkriva joj da je Lola Petrova majka. Karmela je u šoku.


Karlo je ljutit što mu je Ivan opet upropastio posao, a Karmela pokušava shvatiti što se događa te odlazi Loli s namjerom da joj kaže kako je Petar njen sin. Ivan je ipak uspije spriječiti. Pokušava joj dokazati da Lola nije dobra majka i da je ubojica.
Bruno i članovi udruge „Naš Knežev dol“ se pokušavaju dogovoriti u šta uložiti skupljena sredstva. Luka načuje njihov razgovor i kad sazna da se radi o čak pola miliona kuna, pokušava nagovoriti Brunu, a i Kseniju, da udruga uloži u projekt „Otok“.
Filip je frustriran, jer Valentina misli da joj Luka šalje ljubavna pisma, a Maja je depresivna zbog prekida s Goranom, dok je Nada pokušava razveseliti.
Tamara je još očajna zbog svoje životne situacije. Jelena shvati da Tamara razmišlja o pobačaju.
Igor izrađuje kopiju ključa i u potrazi za novcem provaljuje u podrum Krpana, ali ne nalazi novac i ostaje zarobljen. Zove Gorana u pomoć. Goran ga izbavi i pri tome ukrade Julijine starinske puške.