Saši nije jasno zašto Lola želi otići. Moli je da ga pričeka dok se ne vrati kući, no Lola to odbija, iako joj se srce slama.

Lola dobija još jednu poruku te shvata da je ucjenjivač posmatra. Po povratku kući, Lola se užurbano počinje pakirati. Nada je pokušava zaustaviti, no Lola je odlučna. Dok stoji kraj jezera, Lola shvati da je neko (Ivan) promatra, ali pronalazi samo Nadu, koja shvata da moraju pobjeći.
Roko slučajno načuje Jeleninu i Tamarinu svađu te sazna da je Tamara trudna.
Irena pokuša ispitati Valentinu sviđa li joj se Filip, no pogorša cijelu situaciju. Filip je bijesan na nju i slučajno joj otkriva da su Krpani mještanima obećali apartmane na Otoku.
Miro želi na zemljištu u blizini gostione sagraditi pučku kuhinju. Kako se radi o zemljištu Krpanovih, Miro odlazi razgovarati sa Sašom, međutim na imanju pronalazi samo Karla. On pristaje na Mirov prijedlog i ustupa mu zemljište na korištenje, sve kako bi se pokazao kao humanitarac. Kad Julija čuje za to, prestravi se. Odlazi k Miri i bijesno mu govori da ni po koju cijenu neće dozvoliti gradnju na tom zemljištu. Miro je zatečen. Julija odjuri i autom udari Ivana, koji je upravo pobjegao od Lole.