Enea Tonsa rođen je u Rijeci, a posljednjih 12 godina ima zagrebačku adresu. Nakon što je završio pomorsku srednju školu, postao je trener fitnessa. Već 18 godina radi kao trener, zanimaju ga razni sportovi, a uz to voli i plesati. Preko 20 godina takmiči se u bodybuildingu prema kojemu osjeća jednaku ljubav kao i na početku.


Najviše se raduje društvu, kupanju i uživanju u jedinstvenoj prilici koju mu show pruža, a priznaje da se malo boji zmija i većih kukaca. Enea sebe opisuje kao vedru osobu koja ne odustaje od zadanog cilja, a ostali kandidati u njemu mogu pronaći dobrog prijatelja koji je uvijek spreman pomoći.
Kao mali, htio je biti astronaut, odvjetnik ili čak profesionalni plesač, a danas uz posao fitness trenera uživa u hobijima poput crtanja, plesa, sviranja gitare i neizostavnom druženju s prijateljima.
„Za cijeli show jako je bitna fizička sprema i jaka glava i smatram da sam baš u tome jako dobar. Mislim da je format vrlo blizu mom načinu življenja jer se volim natjecati, uspoređivati i davati sve od sebe. Najveća prednost nad drugim kandidatima je moja fizička sprema, treniram bez prestanka skoro 30 godina na visokom nivou, borben sam i volim se dokazivati. Druga prednost je u godinama, pošto sam najstariji takmičar, imam i najviše životnog iskustva, pa vjerujem da ću stresne situacije puno lakše savladati“, istaknuo je Enea.
Nova adrenalinska avantura samo što nije počela, kako će izgledati borba za preživljavanje i suživot kandidata pratite uskoro na Novoj BH!