„Ponovo neizvjesnost do samog kraja! Rezultat je 7:7, a pobjednik je onaj koji prvi dođe do 8“, najavit će Mario posljednju rundu izazova u kojem su gledatelji imali prilike vidjeti najveći preokret dosad.

Plavi tim pokazao je nevjerovatnu odlučnost i želju za pobjedom u ovom izazovu, a njihov trud se isplatio i od 4 boda razlike doveo ih do izjednačenog rezultata u pretposljednjoj rundi izazova za plemenski imunitet.
Posljednja odlučujuća runda odigrat će se u parovima, a iz svakog tima ući će po dvoje igrača koji su se najviše iskazali u prethodnim rundama. Iz plavog tima u velikoj završnici takmičit će će se Goran i Nika, a iz crvenog tima konkurencija će im biti Stefan i Maša. Sva četiri igrača već su poznata kao jedni od najvećih aduta svog tima, a koji će par biti bolji, brži, smireniji i precizniji tek ostaje za vidjeti.
Epska završnica nesumnjivo će kandidatima ubrzati puls, ali i staviti ih pod veliki pritisak s kojim se ne može svako lako nositi jer nagrada koja je na kocki vrlo je važna ne samo za njih, nego za cijeli tim. Ko će donijeti odlučujući bod i koji će tim osvojiti plemenski imunitet i spasiti se od nominacija saznat će se u večerašnjoj epizodi koja će na samom kraju donijeti i napeti duel između Ivone i drugog duelista čije će se ime tek izglasati.