Euroleague Basketball, organizator dva vrhunska evropska košarkaška takmičenja i United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi sa zadovoljstvom objavljuju nastavak dosadašnje saradnje i potpisivanje novog ugovora koji obezbjeđuje ekskluzivna prava prenosa mečeva Euroleague i Eurocup-a u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj i Kipru.


Novi višegodišnji ugovor osigurava kanalima Nova i Sport Klub nastavak prenosa takmičenja koje organizuje Euroleague Basketball u narednih pet godina, a time i obilježavanje pune dvije decenije saradnje. Takođe, ovo je i nastavak strategije širenja kompanije United Media u jugoistočnoj Evropi gdje je košarka jedan od dominantnih sportova.
„Naši partneri – kanali na kojima se emituje Euroleague, su od suštinske važnosti za uspješno poslovanje, a imati tako značajnog partnera kao što je United Media, koja je posvećena da naše mečeve donese gledaocima u zemljama jugoistočne Evrope, je ključ u pridobijanju nove publike“, izjavio je izvršni direktor Euroeleague Basketball Maršal Glikman. „Nova i Sport Klub su naši dugogodišnji partneri a dostizanje pune dvije decenije saradnje sa ovim sporazumom je dokaz zajedničke posvećenosti da ponudimo vrhunske produkcijske standarde i kreiramo sadržaj za rastuću i vrlo zahtjevnu bazu fanova“.
Grčka i zemlje Adriatic regiona imaju dosta predstavnika u takmičenjima Euroleague Basketball: Crvena Zvezda Meridianbet i Partizan Mozzart Bet su moćni predstavnici Srbije u Euroleague dok Olympiacos Piraeus i Panathinaikos Athens predstavljaju Grčku a Budućnost VOLI Podgorica i Cedevita Olimpija učestvuju u Evrokupu.
„Ugovor sa Euroleague Basketball je veoma važan potez za dugoročne planove koje United Grupa ima u zemljama za koje smo otkupili petogodišnja sportska prava. Ovo investiranje u najbolji medijski sportski sadržaj je još jedan pokazatelj koliko smo posvećeni razvoju tržišta Grčke, Kipra i zemalja Adriatic regiona, koje vidimo kao stratešku lokaciju United Grupe“, izjavio je predsjednik United Grupe, Nikos Stahopulos.
“Bilo nam je veoma važno da omogućimo gledaocima naših kanala da u narednih pet godina prate ovo spektakularno sportsko takmičenje. Saradnja sa Euroleague oduvijek je bila na vrhunskom nivou, a povjerenje koje smo međusobno gradili u prethodne dvije decenije bilo je, vjerujem, presudno u potpisivanju petogodišnjeg ekskluzivnog ugovora. U periodu u kome vlada vrlo kompleksna situacija na tržištu kupovine sportskih prava, izuzetno smo ponosni što smo omogućili ljubiteljima vrhunske košarke da utakmice najboljih evropskih takmičenja gledaju na našim kanalima Nova Sports u Grčkoj i Kipru, kao i na Sport Klubu u zemljama Adriatic regiona. United Media je godinama vodeća kompanija kada su u pitanju prava emitovanja najvažnijih sportskih događaja, a ovaj ugovor je samo još jedna potvrda našeg strateškog opredjeljenja da ćemo i u budućnosti gledaocima osigurati prenose najprestižnijih takmičenja“, izjavila je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

O Euroleague Basketball:

Euroleague Basketball (EB) je globalni lider u oblasti sporta i zabave, posvećen organizovanju vrhunskih evropskih takmičenja profesionalnih košarkaških klubova po jedinstvenom i inovativnom modelu. U vlasništvu i pod vođstvom nekih od najuspješnijih klubova na svijetu, EB upravlja sa dva glavna košarkaška takmičenja na kontinentu: Turkish Airlines EuroLeague i 7DAYS EuroCup kao i takmičenjem za mlađe od 18 godina – EB Adidas Next Generation Tournament. EB je 2016. godine osnovala zajedničko preduzeće sa IMG Media (kompaniju Endeavour) za upravljanje globalnim, medijskim, marketinškim i komercijalnim pravima, podižući vidljivost do rekordnih brojeva.
Euroleague Basketball takmičenja donose elitu evropske košarke na svih pet kontinenata. Također, organizuje niz društvenih i obrazovnih aktivnosti, koje vodi program One Team, u skladu sa agendom Ujedinjenih nacija 2030. i ciljevima održivog razvoja. Sa akademske strane, EB Sports Business MBA obučava buduće profesionalce u sportskom menadžmentu.

O kompaniji United Media:

United Media je dio United Grupe i vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja. Sa 4.200 zaposlenih, United Media proizvodi više od 40.000 sati originalnog sadržaja svake godine, koji vodeći međunarodni operateri distribuiraju na tržište od više od 40 miliona ljudi.
Kompanija u svom portfoliu ima 55 televizijskih stanica, od kojih šest imaju nacionalnu frekvenciju i uspješan digitalni portfolio od 30 web portala, šest novina, dva časopisa i pet radio stanica. Kompanija takođe nudi jedinstvenu uslugu oglašavanja sa prodajom reklamnih slotova i preciznim targetiranjem u skladu sa ciljnom grupom za odabrane kanale.