Zabavno-takmičarski show “Survivor” ušao je u završnu sedmicu, a u nedjelju, 5. juna na rasporedu je finalna epizoda u kojoj će gledatelji Nove BH saznati ko će se od neustrašivih kandidata okititi laskavom titulom pobjednika.

Nakon više od dva mjeseca tokom kojih su se kandidati iz plavog i crvenog tima suočavali s teškim zadacima, surovom prirodom, jedni s drugima i samima sobom, stigli su nadohvat velike završnice u kojoj će svaki tim iznjedriti jednog pobjednika, a dva sretna kandidata podijelit će novčanu nagradu u iznosu od 30 hiljada eura!
Put kandidata u “Survivoru” nije bio nimalo lagan, pa je do finalne sedmice opstalo samo pet najuspješnijih kandidata iz svakog tima, a brojnim zahtjevnim izazovima uspjeli su odoljeti magistar kineziologije Goran Špaleta, kondicijski trener Tomislav Rubinjoni, osobna trenerica Nika Rakić, magistra kineziologije Nevena Blanuša i studentica arhitekture Tena Tomljanović iz plavog tima te ragbijaš Stevan Stevanović, radnik Crvenog križa Stefan Nevistić, trenerica Maša Kuprešanin, fizioterapeutkinja Nađa Erić i bivša košarkašica Milica Dabović iz crvenog tima.

Kandidati su za vrijeme trajanja showa pokazali nepokolebljiv sportski i avanturistički duh, timski rad, kompetitivnost, snalažljivost i izdržljivost, a među njima su se rodila i neka nova prijateljstva. No, u finalu će snage i vještine odmjeriti samo četiri najizdržljivija kandidata, a u sudbinu će se uplesti i porota koja će iz svakog tima odabrati po jednog finalista.
„Uživao sam radeći na ovom projektu koji mi je pružio nezaboravno iskustvo jer sam među kandidatima upoznao puno dragih ljudi s kojima ću nastaviti kontakt i nakon showa. Na setu smo se dobro zabavljali, a imao sam prilike vidjeti i ljepote Dominikanske Republike koja me oduševila. Za vrijeme takmičenja motivirao sam kandidate da u svakom izazovu daju sto posto od sebe, a ono što ću otkriti jest da gledatelji zaista mogu očekivati finale za pamćenje“, poručio je voditelj Mario Mlinarić.
„Survivor“ je kao zabavni show ove godine osvojio srca publike i postao najgledaniji format sa prosječnim udjelom gledanosti 17 posto, a svakodnevno je show u prosjeku pratilo više od 175 hiljada gledatelja. Koja će se dva kandidata iz Dominikanske Republike kući vratiti s titulom pobjednika saznat ćemo u nedjelju, 5. juna na Novoj BH nakon showa „Nikad nije kasno“. Zanimljivo će biti pratiti i polufinalnu emisiju koja je na rasporedu u subotu uvečer nakon show „Zvezde Granda“.