Izazovni mjeseci uzbudljive avanture u zabavno-takmičarskom showu 'Survivor' bliže se kraju, a u četvrtak, 30. maja doznat ćemo koja će se dva takmičara – jedan iz plavog, a drugi iz crvenog – vratiti kući s peharom i titulom pobjednika treće sezone!

Život u surovim uvjetima na egzotičnom i udaljenom otoku Dominikanske Republike pokazao je ko ima najviše vještina, sposobnosti i mudrosti da opstane u izolaciji od suvremenog svijeta, uz gotovo svakodnevna takmičenja na zahtjevnim i iscrpljujućim poligonima.

Takmičari plavog i crvenog plemena stigli su do završne sedmice svoje životne pustolovine. Za mjesto u finalnoj sesmici u plavom timu izborili su se magistra kineziologije i povratnica u show Mihaela Pavlović čiji je ‘Survivor’ put bio neočekivano prekinut zbog povrede na početku prošle sezone; vaterpolist Luka Rimac koji je osvojio simpatije suigrača i gledatelja te plinoinstalater i prvi polufinalist ove sezone Dorian Ivanovski, a u crvenom timu prvostupnica ekonomije Anđela Šarčević, studentica Tijana Jeremić i osobni trener Stefan Arsić.

U posljednjoj sedmici, napetu borbu za pobjedu u ‘Survivoru’ gledatelji će moći pratiti od ponedjeljka do četvrtka, uz uzbudljive i neizvjesne duele i eliminacije. U finalnoj epizodi, preostali takmičari suočit će se s najzahtjevnijim izazovima dosad, koji će testirati njihovu fizičku snagu, mentalnu izdržljivost i taktičke vještine.

Spektakularna završnica donijet će napetost i uzbuđenje kakvo do sada još nije viđeno, a o sudbini preostalih takmičara odlučivat će i kandidati koji su se nakon eliminacije pridružili poroti.

Ko ima najviše razloga strahovati od porote te ko će izaći kao pobjednik doznat ćemo u četvrtak, 30. maja u nikad napetijem finalu ‘Survivora’.