Nova BH u izbornoj noći bila je najgledanija televizija u Bosni i Hercegovini. Prema podacima o gledanosti, prve procjene rezultata Općih izbora 2022. najviše ljudi pratilo je na Novoj BH, a ostvareni udio gledanosti je 10,6 posto.


Gledatelji su i ovoga puta prepoznali i nagradili kvalitetan program koji je pripremila Nova BH sa svojim vrhunskim timom profesionalaca i reportera.
Kroz specijalnu emisiju „Izbori 2022“ gledatelje su vodili Armina Čengić, Vlado Marić i Nadja Dorić te im donosili prve projekcije, rezultate izbora iz minute u minutu, ankete te javljanja iz stranačkih štabova. Stručnu analizu i sam tok izbora te reakcije vladajućih te opozicionih stranaka na izborne rezultate u studiju Nove BH komentirao je politički analitičar Veldin Kadić, sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. Reporteri Tahir Žustra, Vildana Kurtić, Predrag Sredić, Belma Kaljanac, Enisa Aletić, Mensud Zorlak, Ana Buntić i Đurđijana Vujović su tokom večeri izvještavali sa terena i gledateljima prenijeli atmosferu iz političkih štabova te prve reakcije i obraćanja pobjednika, odnosno gubitnika.