Zabavno takmičarski show „Survivor“ još jednom je potvrdio da je jedan od najvećih televizijskih fenomena, što pokazuju rezultati gledanosti finalnih epizoda koje su za vikend emitovane na Novoj BH, ali i ukupna gledanost ostvarena tokom trajanja ovog zabavnog formata. Više od 70 dana, gledatelji su vjerno bodrili svoje favorite u nezaboravnoj pustolovini, a svaku večer show je pratilo više od 175.000 gledatelja, čime se „Survivor“ pozicionirao kao najgledaniji sadržaj u terminu emitiranja.

Nova BH je, tokom proteklog vikenda, posebno u udarnim terminima oborila sve rekorde gledanosti u Bosni i Hercegovni ostavivši iza sebe sve ostale bosanskohercegovačke komercijalne televizije sa nacionalnom pokrivenošću kao i Javne servise.

Polufinalna emisija Survivor ostvarila je udio u gledanosti od 33,72%, a podaci zvaničnog istraživanja gledanosti (Audience Measurement d.o.o.) pokazuju da je Survivor “srušio” i utakmicu Finska – Bosna i Hercegovina koja se u subotu emitirala na BHT-u (SHR 18,48%).

Sinoć su u velikoj završnici showa gledatelji svjedočili epskom i neizvjesnom takmičarskom spektaklu kojim je završila nezaboravna avantura zvana „Survivor“, a iz koje su kao pobjednici izašli Stefan Nevestić je iz crvenog, a Nevena Blanuša iz plavog tima. Finalna emisija držala je gledatelje uz TV ekrane do posljednje minute, a ostvareni udio u gledanosti je 39.37%, čime je finalna epizoda Survivora u nedjelju bila drugi najgledaniji program u državi nakon showa “Nikad nije kasno” i najgledaniji program u terminu emitiranja.

Survivor je u protekla tri mjeseca izazavao veliku zainteresovanost javnosti koja je svakodnevno pratila avanture crvenog i plavog tima u Dominikanskoj Republici. Emitovan je u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a u igrama i borbi za preživljavanje su uživali gledatelji svih uzrasta: od najmlađih koji su nerijetko pravili svoje poligone na igralištima do odraslih koji su za svoje favorite navijali na društvenim mrežama.

Izvor podataka: Audience Measurement d.o.o.
Target:18-54