Talentiranu glumicu, suprugu i majku Hatidže Šendil možemo gledati na Novoj  u dramskoj seriji 'Izdaja'. Ima brojne obožavatelje, a stekla ih je raznom paletom uloga koju je imala priliku tumačiti. Što je Hatidže otkrila o sebi, o glumi, ali i o svom privatnom životu?

Koje bi te tri riječi najbolje opisale nekome ko te uopće ne poznaje?

Ja sam lav s podznakom u biku i utjecajem blizanaca. Ne znam što bih drugo rekla.

Pojasni nam to malo.

Pola introvert, pola ekstrovert, ajmo reći malo duhovita. Najviše sam se umorila od pokušaja objašnjavanja same sebe.

Imaš ulogu u seriji u kojoj suprug vara svoju ženu. Jesi li ljubomorna supruga ili do koje si mjere ljubomorna?

Osoba sam koja je otkrila sebe i svoje granice i koja si je odredila čvrstu granicu kad je riječ o povlaštenosti. Ljubomora je primitivan osjećaj. Uznemiruje me njezina nerazvijena strana. Ona nije jednostrana. Osjećaj ljubomore razvija se u svim smjerovima. Kako je rekao  Molière: “Ljubomoran voli više, ali onaj ko nije ljubomoran voli bolje.”

Zašto misliš da su takve teme u serijama toliko aktualne u posljednje vrijeme?

Publika uvijek rado gleda priče u kojima se obrađuje muško-ženski odnos. Osobito je prevara snažne žene privukla više pažnje ljudi.

Kako gledate na prevaru?

Naravno, ne smatram to moralnim i poštenim. Iskustva koja sam čula od žena koje su suosjećale s likom koji sam glumila i dolazile u kontakt sa mnom uvijek su bila povezane s psihološkom viktimizacijom koju su pretrpjele. Jedan od najvećih problema u vezama je taj što ljudi koji ne mogu pokazati iskrenost i reći ‘Želim prekinuti’, pribjegavaju prevari. To je psihičko nasilje koje osoba koja vara vrši nad svojim supružnikom kojeg je prevario.

Koje bi još likove htjela glumiti, koji su bili moćni ili slavni na povijesnoj sceni, kod nas ili u svijetu?

Htjela bih snimiti priču o Amazonki. Znate da su Amazonke potekle iz Turske.

Neko si vrijeme napravila dužu pauzu od malih ekrana, kad se rodilo tvoje dijete. Kako je dječak, koliko sad ima godina i misliš li da će biti glumac kao tata i mama?

Kao i svako dijete, prolazi kroz težak period i mislim da ga svladava. Ne znam koje će zanimanje odabrati, no dajem sve od sebe kako bi postao humanistička, obzirna i pravedna osoba.

Što su tvoji kozmetički rituali?

Otkako znam za sebe, moj je prioritet zdrava prehrana. Osim dnevnih rutina, u mom je životu sport nezaobilazan. Kao i njega kože.

Kakav je tvoj odnos prema modi, pratiš li je?

Volim poruku koju moda šalje putem žene. Modu volim poimati ne kroz trendove, nego kroz tijekove koji se razvijaju i mijenjaju.

Što su za tebe neizostavni dodaci jedne žene?

Mislim da je to karakteristični parfem.

Izvor:
https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hurriyet-cumartesi/hatice-sendil-beni-en-cok-kendini-anlatmaya-calismak-yordu-42157158
https://www.retouchmag.com/guzel-zeki-elegan/