U tursku hit seriju ''Ambasadorova kći'' koja se prikazuje u programu Nove BH ulazi slavna istanbulska glumica Tuba Buyukustun kao Mavi i to s početnom scenom u legendarnoj kolibi, mjesto gdje je ljubav između Nare i Sandžara prvi puta slomljena.

Bh. publika već ju je upoznala u turskim serijama poput ”Asi” u kojoj je utjelovila glavni lik, a u seriji ”Ljubav i novac” partner joj je bio Engin Akyurek s kojim se ponovno sastaje u seriji ”Ambasadorova kći” u kojoj će utjeloviti Mavi, misterioznu ženu u koju se zaljubljuje glavni lik. Tuba je na univerzitetu Mimar Sinan studirala scenografiju i kostimografiju, a već je za vrijeme studija, počela glumiti u reklamama. Debitirala je 2003. godine u TV seriji ”Sultan Makami”, a nakon toga nude joj se uloge kako u serijama tako i filmovima. U slobodno vrijeme bavi se slikarstvom, skulpturom, jahanjem te skijanjem.

Glumicu je New York Times 2010. godine uvrstio među 100 najseksi žena svijeta, a “Ambasadorova kći” njezin je povratak na ekrane nakon trogodišnje stanke od glume i niza skandala.

Seriju „Ambasadorova kći“ pratite u programu Nove BH od ponedjeljka do četvrtka u 21.00 te petkom u 20.15 sati.