Serija "Good Doctor" američka je medicinska drama čija se radnja temelji na istoimenoj nagrađivanoj južnokorejskoj seriji. Glavni lik je mladi hirurg Shaun Murphy, autističan genij koji stvari vidi drugačije od ostalih i koji se iz rodnog Wyominga seli u San Jose kako bi radio u tamošnjoj prestižnoj bolnici. Zbog glavnog lika i njegove neprilagođenosti onom što nazivamo normalnim, serija je izrazito topla, puna emocija, ali i prožeta dramom jer svaki slučaj koji obrađuje Shaun Murphy na svoj specifičan način je pitanje života i smrti.

Doktor Murphy doživljava i vidi stvari drugačije od svih ostalih. Njegov svijet upoznaje se kroz odnos s bratom koji ga je štitio dok su bili djeca i bio njegova podrška, zatim odnos s direktorom bolnice koji je njegov mentor i prati ga otkad je bio tinejdžer te odnosa s pacijentima i drugim doktorima koji ga ne shvaćaju i ne prihvaćaju jer smatraju kako zbog svog stanja nije u mogućnosti funkcionirati u njihovom okruženju. Glavni glumac, Freddie Highmore, za svoj je prikaz mladog hirurga bio nominiran i za prestižnu nagradu Zlatni globus.
U prvoj sezoni, nesvjestan žustrih rasprava o njegovu zapošljavanju, dr. Shaun Murphy stiže u San Jose u Kaliforniji kako bi postao najnoviji hirurški stažist bolnice St. Bonaventure. Dok Shaun napušta aerodrom, staklo se sruši na osmogodišnje dijete i prereže mu vratnu žilu. Kad Shaun uvidi da je doktor koji mu je priskočio u pomoć napravio potencijalno fatalnu pogrešku, i sam uskoči da mu pomogne. No, kada primijeti i suptilne znakove druge opasne bolesti, Shaun brzinski sastavi opremu potrebnu za hitnu operaciju prije nego što dječaka otprati u St. Bonaventure.

Autistični doktor, odnosi među medicinskim osobljem, neobični zdravstveni slučajevi i obilje dobre glume učinile su “The Good Doctor” pravim hitom, a mnogi kažu da je ova serija simboličan nastavak slavnog doktora Housea. Kako glavni junak serije boluje upravo od autizma, a istovremeno je briljantan liječnik, serija je naišla na odobravanje udruženja autističara jer ih lišava stigme i predrasude da su nesposobni za bilo kakav uspjeh.

Seriju „Good doctor“ gledajte uskoro na Novoj BH.

Redatelj: David Shore
Glumci: Freddie Highmore, Antonia Thomas, Chuku Modu, Hill Harper, Richard Schiff, Tamlyn Tomita.