Vodeće digitalno regionalno muzičko takmičenje - IDJShow, koji je u prvoj sezoni ostvario izuzetne rezultate, sada proširuje svoje razmjere televizijskog emitovanja pa će druga sezona show-a biti emitovana i na Novoj.


Nova sezona vodećeg digitalnog regionalnog muzičkog takmičenja IDJShow biz će emitovana na TV Nova, a prva epizoda biće prikazana u nedjelju uvečer. Stručni žiri takmičenja, takozvani IDJCoach-evi koji pomažu mladim talentima da kreiraju svoj zvjezdani put, ove godine dobija pojačanje, pa će se Relji Popoviću i Darku Dimitrovu, dosadašnjim članovima žirija, pridružiti jedna od najpopularnijih muzičkih zvijezda sa naših prostora – Nataša Bekvalac.
„Nemam pretjerana očekivanja, ali došla sam svježa i sa dobrom energijom, jasno znam šta želim. Trudiću se da svoje iskustvo, znanje i ljubav prema ovom poslu, koju njegujem već više od 25 godina, prenesem na svoje kandidate i pomognem im u realizaciji njihovih ciljeva. Jedva čekam da dođemo do one najljepše faze – kreativnog rada, gdje ćemo moći da se bolje upoznamo i rastemo zajedno“, izjavila je Nataša ovim povodom.

U susret drugoj sezoni sa novom članicom IDJCoach tima, Relja je istakao: „Nataša je divna osoba, super se slažemo, i izuzetno sam sretan što je tu. Ovo je novi početak, nova energija i sve je drugačije, iako se već osjećam kao svoj na svome. Poenta ovog show-a je da iz njega izađu talentovani ljudi koji dalje nastavljaju svoje karijere i to je kolektivna pobjeda svih nas u žiriju“.
U prvim epizodama show-a gledaćemo audicije, tokom kojih će IDJCoach-evi, od nekoliko hiljada kandidata, odabrati 36 takmičara koji će se kroz dalje faze takmičenja boriti za ulazak u finalnih 12 i glavnu nagradu – IDJCoin, koju će pobjednik moći da iskoristi za dalji razvoj svoje muzičke karijere. U toku takmičenja glas publike ima ključnu ulogu, budući da se ocjene takmičara baziraju na lajkovima, pregledima, praćenjima i slušanju na platformama kao što su YouTube, Spotify, TikTok i Instagram. Učesnici kroz ovaj show razvijaju i svoje digitalne platforme, a samim tim dobijaju i priliku da od mikro-influensera steknu titulu velike zvezde na javnoj muzičkoj i influenserskoj sceni.
Prva sezona takmičenja, u kojoj je titulu pobjednice odnela Amna Alajbegović, postigla je izvanredan uspjeh i pobrala velike simpatije gledalaca. Spotovi takmičara na YouTube-u dostigli su 50 miliona pregleda, 400.000 lajkova, 20 miliona strimova na platformama Spotify, Deezer, Apple, dok pojedinačni video klipovi na kanalu IDJShow broje 16 miliona pregleda.