Zahvaljujući turskim serijama, Cansu Dere postala je omiljeno TV lice u mnogim domovima, a nakon serija "Sila", "Ezel", "Sulejman Veličanstveni", poznata glumica opet je u fokusu javnosti i to zahvaljući seriji "Nevjera" koja se prikazuje na Novoj BH.


Serija govori o osveti prevarene žene, a u Cansu Dere tumači glavnu ulogu, prevarenu ženu koja je spremna na sve kako bi saznala ko je ljubavnica njenog muža…Premda u privatnom životu nema nikakve veze s osvetnicom, a zavist i ljubomora, kako tvrdi, nisu u njezinoj naravi, ovu ulogu, složit će se mnogi, iznijela je sjajno. Možda zato što je i sama iskusila kako je to biti – prevarena žena.

ZNA KADA TREBA STATI

Jedna od najomiljenijih žena u Turskoj na vrhuncu karijere iznenada je nestala. Nakon uloge u hit seriji “Sulejman Veličanstveni” glumica je “digla ručnu”. Nije pristajala na nove uloge, nije se pojavljivala u medijima. Publika je godinama čekala ponovni susret s njom i nakon tri godine i – dočekala. Povratkom na set u seriji „Majka“ krenula je njezina nova etapa u glumačkom svijetu, opet podjednako uspješna.
– To je zapravo dijelom bio planirani proces, a dijelom nešto što je donio život. Nisam osoba koja u razdoblju u kojem ne radi voli biti prisutna. Ne zato što ne želim davati intervjue, nego zato što mislim da moram imati posao o kojem ću moći govoriti, jer baš i ne volim govoriti o sebi i ne volim da me ispituju o mom životu, izjavila je glumica, priznavši kako joj je “reset” odlično došao, te da se tada u potpunosti posvetila sebi i stvarima koje je vesele.
– Putovala sam, čitala, gledala filmove, šetala, gledala, učila, pisala, crtala, bila lijena, bavila se sportom… Radila sam puno toga što ne mogu raditi kad radim. Drugim riječima, živjela sam.
Našla sam vremena za bavljenje različitim stvarima. U tempu snimanja serije baš i nije moguće sve to raditi. Uz to mi je to što sam bila i mogla biti ispod radara pružilo prostor slobode. Radila sam što sam htjela i kad sam htjela, ispričala je Cansu Dere koja se ne libi reći kako ne voli vrlo intenzivan rad bez pauze.
– Imam sreće, moj mi posao to dopušta. Kad sve jako brzo teče, čovjek ne može naći vremena za rast, za učenje. Ako ne možeš istraživati neke duge stvari, ako ne možeš čitati, ako ne možeš putovati, kao da ne sazrijevaš. Meni to djeluje kao da uvijek s istim informacijama ostaješ isti čovjek, smatra ona, priznavši kako umjesto u materijalne stvari radije ulaže u sebe, u doživljaje i drage ljude koji je okružuju.

O MAJČINSTVU, VEZAMA…
Glumica baš i ne voli dijeliti svoj privatni život s milionima ljudi, o svojim vezama također nerado govori, a na mnogobrojna pitanja o potencijalnom majčinstvu, evo što je odgovorila:
– Majčinstvo vidim kao umjetnost ljubavi i preuzimanja odgovornosti. Želim li ja biti majka? Ne znam, možda. Nisam osoba koja tek tako misli da mora imati dijete i biti majka, koja za tim čezne. Moj mozak i osjećaji ne rade tako.
Od toga da pod svaku cijenu moram biti majka važnije mi je da mogu uspjeti – biti porodica, veli popularna glumica, otkrivši što je kod muškaraca najviše privlači: inteligencija i komunikacija. Po pitanju ljubavnog života i sama je proživjele neke stvari koje bi mogle poslužiti kao kakav scenario za telenovelu.

Voli putovati, čitati, baviti se sportom. Ne voli društvene mreže.

Cansu se 2009. trebala udati za komičara Cema Yilmaza, ali ispostavilo se da ju je on varao s prijateljicom. Nekoliko mjeseci kasnije oženio se tom prijateljicom i dobio dijete.
Cansu je, pak, ušla u romantičnu vezu s menadžerom no veza nije bila dugog vijeka jer ju je i on ostavio zbog druge. Navodno je trenutano u vezi s turskim glumcem Metinom Akdülgerom (33), no glumica o tome mudro šuti u javnosti.
Rođena je u Ankari, a priznala je i kako je odustala od praćenja politike i dnevnih zbivanja.

NAUKA, PRIRODA, UMJETNOST…
– Puknuo mi je film i prestala sam pratiti što se događa u politici. Ja pratim nauku, prirodu i umjetnost, tvrdi i ističe i to kako je umara i žalosti kad postane tema nepotrebnih vijesti.
Nepravda, nepoštovanje, nedostatak discipline neke su od stvari koje je mogu izbaciti iz takta, a ono što je najviše žalosti jesu sve vrste divljaštva nad djecom, životinjama i prirodom.

Za razliku od mnogih slavnih osoba, glumica nije veliki pobornik društvenih mreža, pa priznaje kako uopće ne može shvatiti tu potrebu da ona nekoga prati i da nju neko prati po društvenim mrežama.
– Na Facebooku se nisam ni okušala. Ne znam kako se u njega ulazi i što se na njemu radi… Na Twitteru sam se čak i okušala. Samo nisam objavila nijedan tweet.
Tako brz protok informacija ne odgovara mom životnom ritmu. Recimo da nisam uspjela. No Instagram upotrebljavam. Ne mogu stalno otkrivati informacije i dijeliti fotografije o svom životu, ne mogu toliko toga pratiti u svakom trenutku, priznala je.