Mlada glumica Ivona Baković, pripružila se timu najgledanije lifestyle emisije u BiH - magazina Nova IN. Ivona će tako svakodnevno gledateljima u Bosni i Hercegovini donositi najnovije vijesti s domaće i strane showbizz scene, preglede društvenih događanja, putopise, ekskluzivne intervjue, priče reportera magazina o modi, gastronomiji, turizmu i tradiciji.


„Cilj je na jednostavan i efektivan način zaintrigirati gledatelje za prilog ili rubriku koja slijedi. Sretna sam što dolazim u već uigran tim koji svakodnevno u domove naših gledatelja unosi zabavu, razonodu i inspiraciju. Dodatno me motivira i okruženje Nove BH koje je dinamično i puno mladih, vrijednih i ambicioznih televizijskih radnika koji s velikim entuzijazmom svakodnevno kreiraju program koji je u svim segmentima fokusiran na gledatelje – izjavila je povodom svog dolaska na Novu BH.
Ivona Baković, rođena je 10. aprila 1999. godine u Splitu. Odrasla je u Tomislavgradu, gdje završava osnovnu i srednju školu. 2017. godine upisuje se na studij glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a 2021. diplomira u klasi Admira Glamočaka s predstavom Bog Pokolja. Trenutno je angažirana kao glumica u Pozorištu Mladih i Sarajevskom ratnom teatru. Osim glume, bavi se modelingom i pisanjem poezije za koju je tri puta nagrađivana. Svoje prvo iskustvo na televiziji stekla je pri radu za HRT 3 kao voditeljica emisije Sarajevo Mon Amour (kronike 27. Sarajevo Film Festivala). TImu Nove BH pridružuje se u novembru 2021. Godine na poziciji voditeljice magazina Nova IN.