Novo takmičenje za plemenski imunitet u „Survivoru“ dokazalo je da ništa nije nemoguće kada kandidati daju sve od sebe, pa čak ni izjednačiti naizgled nemogući rezultat!

Drugi ovosedmični izazov za imunitet već je i prije samog starta bio dramatičan jer je od kombinacije sparine i iscrpljenosti pozlilo dvjema kandidatkinjama. Prva je posustala Tena, vođa plavih, koju je njen tim odlučio poštedjeti od izazova usprkos tome što je ona izrazila veliku želju za učešćem, a isto je morao učiniti i crveni tim nakon što je u njihovim redovima naglo klonula Maša.
Bez dvije kandidatkinje oba su tima odlučno krenula u izazov u kojemu su gotovo na samom početku crveni stekli uvjerljivu prednost, a kako je izazov odmicao prema posljednjim rundama, postavili su naizgled nedostižan rezultat od 4 boda razlike u odnosu na plavi tim. No pozitivna energija i želja za pobjedom koje su ove sedmice pratile plavi tim ponovno su se probudile u trenutku kada je izgledalo kao da je sve izgubljeno, pa su plavi s nekoliko uzastopnih bodova potpuno preokrenuli tok izazova. Od rezultata 6:2 plavi su u pretposljednjoj rundi došli na izjednačen rezultat 7:7, a izazov je stao nadomak velike završnice od koje ih dijeli samo još jedna odlučujuća runda.
Ovaj izazov dokazao je da od kandidata možemo očekivati još napetija i još neizvjesnija takmičenja, a koji će tim pobijediti i osvojiti vrijednu nagradu – plemenski imunitet koji štiti od nominacija – saznat ćemo u idućoj epizodi. Već je poznato da će se kao prvi duelist za ostanak u showu takmičiti Ivona iz crvenog tima, a napeta završnica ovog zasad izjednačenog izazova otkrit će iz kojeg će tima biti njen protivnik.