Kompanija Telemach obavještava cjelokupnu javnost Bosne i Hercegovine da su svi građani mogli da gledaju fudbalsku utakmicu naše Reprezentacije i Sjeverne Irske preko EON aplikacije, osim korisnika preko M:tel i Elta- Kabel mreže, koji su u tome iz nepoznatog razloga onemogućeni.

Kompanija Telemach je uputila zvaničan dopis rukovodstvu M:tel-a sa pitanjem zašto samo korisnicima M:tel mreže nije bilo dostupno da gledaju najbolje fudbalere BiH, ali nije dobila pojašnjenje da li je u pitanju njihova zvanična odluka o zabrani ili je do problema došlo uslijed tehničkih poteškoća na M:tel mreži. Jedini odgovor koji je stigao od njih je da će provjeriti.

Svi gledaoci u Bosni i Hercegovini preko svih ostalih mreža koje nisu pod direktnim upravljanjem M:tela, preko EON aplikacije mogu da gledaju sve sadržaje besplatno ovog vikenda na kanalima: Nova BH, Nova S, Nova TV HR, N1 BIH, N1 SRB, N1 HR, Pikaboo, Vavoom, GRAND TV, GRAND 2, IDJ TV HD, Lov i ribolov, Brainz, Nova Sport, SK 1 BH, SK 2, SK 3 , SK 4, SK 5, SK 6, SK 7, SK 8, SK 9, SK 10, SK 1 HR, SK HD, SK Esports, SK GOLF i FIGHT CHANNEL.

Kompanija Telemach uputit će zvaničan zahtjev i Regulatornoj Agenciji za Komunikacije BiH (RAK) za objašnjenje, zašto je EON aplikacija bila nedostupna samo korisnicima preko M:tel i Elta-Kabel mreže.