Nakon pobjede u posljednjem izazovu plavi tim u "Survivoru" našao se u problemu jer rižu koju su osvojili za nagradu nisu imali gdje skuhati, budući da još uvijek nisu uspjeli upaliti vatru.

Dok će dio tima dati sve od sebe da zapali vatru, dio će krenuti na plažu u potragu za bilo kakvom hranom koju bi mogli jesti i bez termičke obrade.

„Tokom dana najviše smo pokušavali zapaliti vatru, no još je neuspješno. Malo nam moral pada, ali nećemo odustati jer nam na drvetu visi riža i ne možemo je pojesti bez vatre. Ne možemo ništa napraviti bez vatre, moramo se i dalje truditi“, ispričala je Nora.

Zbog brige koju je pokazala za članove plavog tima Marina je već u startu dobila epitet majke u timu. „Kako sam i sama majka, tako sam i u timu dobila majčinski poriv da ih nahranim“, rekla je Marina. Crveni tim koji je već prvoga dana osvojio vatru, ali ostao bez hrane, nada se da će pronaći ražu i skuhati riblju juhu. No, hoće li im to i uspjeti doznat ćemo večeras.

Novi dan na otoku znači i nove izazove za timove. Zadatak koji je pred njima omogućit će im da osvoje još jednu vrijednu namirnicu. Naime, svaki član pobjedničkog tima dobit će po dva krompira. S obzirom na to da je glad u Survivoru jedan od najvećih izazova, krompir je i više nego poželjna namirnica.

Crveni je tim svjestan toga da moraju nadmašiti plavi tim ovoga puta jer novi poraz znači da još jednom ostaju bez hrane, što bi im moglo prouzrokovati probleme u izazovima koji će uslijediti. „Očekujem jedinstvo i timski rad, jer je to potrebno za prelaženje poligona i vjerujem da ćemo u toj strategiji biti bolji“, rekao je Aleksa.

Šta će timovima biti novi zadatak i hoće li u savladavanju postavljenih prepreka biti spretniji plavi ili crveni, doznat ćemo večeras na Novoj!