Naša zemlja, poput ostatka svijeta, bori se sa pandemijom koronavirusa. U ovom teškom i izazovnom vremenu, želimo biti glas građana Bosne i Hercegovine, čuti njihovu priču i podijeliti je s drugima. Upravo "Vaša priča" daje priliku svim Bosancima i Hercegovcima da ispričaju kako izgleda njihov život u vrijeme koronavirusa, sa kakvim se problemima susreću i šta je ono što im je najviše potrebno.


Bilo da je riječ o tome kako vrijeme provodite u izolaciji, kako se snalazite sa nabavkom namirnica, da li u vašoj okolini ima zabilježenih slučajeva koronavirusa ili pak imate pozitivne priče o humanosti u ovom teškom vremenu, budite slobodni podijeliti ih s nama. Ideje o kako upotpuniti vrijeme naših najmlađih ili kako pomoći starijim osoba koje su u ovom momentu najugroženije, također su dobrodošle.
Vašu priču možete nam slati na e-mail adresu: [email protected], a mi ćemo je dodatno istražiti, saznati šta o tome misle odgovorni i objaviti u našoj centralnoj infomativnoj emisiji Dnevnik Nove BH. Vjerujemo da na taj način možemo doprinijeti rješavanju problema s kojim se suočavate.
Uz to, komentari koje nam šaljete svakodnevno ćemo prikazati i na našim društvenim mrežama.

Ovo je vrijeme kada svi moramo iskazati međusobno povjerenje, snažnu društvenu odgovornost i solidarnost. Sada, više nego ikada trebamo biti odgovorni, poštovati sebe i svoj život, jer tako poštujemo i druge. Svi mi imamo ono dobro u sebi koje nas vodi kroz život i baš to dobro će nam dati snagu za druge – našu porodicu, prijatelje, komšije. Iako se dogodi ono neizbježno, nemojmo izgubiti vjeru jedni u druge. Ostanimo dostojanstveni, hrabri i borimo se zajedno. Jer #zajednosmojači.