Kad uđu u MasterChef kuhinju, kandidate će na radnim jedinicama dočekati tave u plamenu, koje će simbolizirati izazov koji ih očekuje, a uskoro će saznati da je vrijeme za ciklus parova te da im je tema novog kuhanja „raj ili pakao“.

Miroslav će hrabro izraziti svoj pristup: „Ja sam osoba koja kroz pakao dolazi do raja“, dok će se Meri zapitati: „Je li sad dolaze vatrogasci?“.

Za uspjeh i poraz bit će odgovorni u paru, odnosno zajedno s kolegom s kojim će kuhati na istoj radnoj jedinici. Pobjednici u zadnjim ciklusima Gaia i Ivan naći će se zajedno za radnom jedinicom pa će se i nadati da će pobijediti i u ovom nepredvidivom izazovu u kojem će morati raditi kompromise jedni s drugima i tako pokazati timski duh.

Jedna će osoba u paru dobiti kutiju koja označuje pakao, a druga raj te će morati odlučiti žele li da im kuhanje bude poput raja s laganim i nježnim namirnicama, ili pakleno s ljutim, intenzivnijim i izazovnijim namirnicama. Što će izabrati većina kandidata i hoće li žiri na tanjurima dobiti pakao ili raj od jela, doznat ćemo već večeras.