Katia Žunić dolazi iz Rijeke, a po struci je prvostupnica fizioterapije te diplomirana fitness trenerica koja je svoje znanje stekla na Fitness Učilištu.

U slobodno vrijeme, Katia najviše uživa u šetnjama uz more i kroz šume sa psima te druženju s prijateljima. Aktivan način života uvijek je njezin prioritet te su joj sve vrste aktivnosti prvi izbor za ispunjavanje slobodnog vremena. Za nju je ključno pronaći unutarnji mir i svakodnevno uživati u njemu kroz druženje s bližnjima. Među svojim sportskim dostignućima Katia izdvaja brojne medalje osvojene na judo takmičenjima te dvije bronzane medalje na europskom prvenstvu u judo katama na kojem je nastupila u paru sa svojom sestrom Lucijom.
„Pred ulazak u Survivor osjećam se znatiželjno i uzbuđeno te očekujem da ću svojim sudjelovanjem pomaknuti vlastite psihofizičke granice. Veselim se svemu! Od spavanja na kiši do izležavanja na suncu, od poligona do nagrada. Veselim se upoznavanju ljudi i stjecanju novih iskustava koje ću imati priliku samo u ovakvim okolnostima doživjeti. Od strategija imam samo jednu, a to je da budem 100% svoja, iskrena i vedrog duha“