U večerašnjoj epizodi „Survivora" slijedi završetak najdramatičnije sedmice od početka showa. Nakon što je Goranova nominacija podigla neviđenu prašinu ne samo u plavom, već i u crvenom timu, otkrit će se ko će mu biti protivnik u duelu za ostanak u takmičenju. Već je poznato da će to biti neko iz crvenog tima, s obzirom na to da su oni izgubili u posljednjem izazovu i prokockali šansu da se spase od nominacija, ali ono što ostaje nepoznato jest hoće li neočekivan odabir Gorana za prvog duelista utjecati na to da crveni u nadolazećim nominacijama promijene svoju taktiku glasanja.


U posljednje dvije nominacije na udaru crvenog tima bila je Nađa, koju kandidati smatraju najslabijom karikom, ali budući da u ovosedmični duel ulazi jedan od najjačih igrača u cijelom showu, preostaje za vidjeti hoće li se crveni predomisliti oko strategije da u duel pošalju najslabijeg igrača. Osim toga, Nađa je u protekloj sedmici pokazala izniman napredak u izazovima, što ju je potaknulo da izrazi neslaganje s mišljenjem ostalih članova da je ona najslabija jer se ispostavilo da ona i Stevan po statistici imaju isti broj uspjeha u igrama.
Na tom tragu, jedna od glavnih tema u „Survivoru“ u posljednje vrijeme bila je neravnopravnost među kandidatima, pa tako i među muškarcima i ženama. Slična je tematika na nešto drugačiji način došla do izražaja i u plavom timu kroz Sumejjinu izjavu da nikada neće nominirati nijednu ženu, zbog čega je Goran zaključio da u njihovom timu postoji ženski klan. Ta će se rasprava nastaviti i na novom Plemenskom vijeću, na kojemu će Sumejja prokomentirati mogući ishod da u takmičenju ostanu pretežno žene. „Zašto se dovodi u pitanje uopće može li pleme pobijediti ako ostanu većinom žene? Ne vidim razlog zašto se to uopće dovodi u pitanje“, reći će Sumejja te donijeti neočekivan zaključak da će nakon Gorana i Tomislava upravo ona biti sljedeća na listi za nominaciju. U raspravu će se uključiti i Viktor koji će se javiti da podijeli svoje zapažanje, s naglaskom na situaciju u crvenom timu. „Cure iz crvenog plemena stalno se busaju prsa o prsa – žene, žene, žene – a stalno nominiraju jednu od njih za koju smo vidjeli da nije najslabija karika po njihovim kriterijima jer ima i slabijih muških od nje. Po meni to nije lijepo jer je vidljivo iz primjera da je žena ženi najveći vuk“, poručit će.
Nadolazeće Plemensko vijeće i nominacije bit će po mnogočemu zanimljivi, a napetost će doseći vrhunac na dvoboju koji će pokazati koji će se kandidat ove sedmice zauvijek oprostiti od „Survivora“. Hoće li Goran zadržati svoj takmičarski duh ili će se u inat svojim suigračima koji su ga nominirali predati u dvoboju za ostanak u showu saznat će se večeras u 22.20 na Novoj BH!