Selo je na nogama. Dok vel. Mirko pokušava spriječiti seljane da sami krenu u potragu, Damir pokušava to isto sa Milom, Stipom i Markom. Konačno ih uvjeri da je najbolje da to prepuste profesionalcima, a prije toga njemu, Ljubi i Hundu. Ako ju je Hund našao u Zagrebu, naći će je i u šumi.


Josipa u romantičnom pokušaju da se popne u Dianinu sobu spriječava Barbara koja mu zabranjuje da se viđa sa njezinom kćeri.
Diana, nakon svađe s majkom, doseljava kod Josipa. Sveto pokušava objasniti bijesnoj Barbari da ni on to ne odobrava. Barbara inzistira na vjenčanju. Josip bi se ženio, ali Diana neće. Njoj ne treba papir!
Hund je pronašao Katarinu u trenutku kad je Denis ponovno pokušava zaprositi. Ljut zbog prekinutog momenta Denis ulazi u svađu s Damirom koja završi tučom. Katarina i Damir se razilaze bijesni.
Seljani ne mogu mirovati i ipak odlučuju krenuti u potragu. Marko inzistira na pušci, pa kad je napokon dobije, nastrijeli Stipu u stražnjicu.
Katarina zakrpa Stipu i moli Denisa da odvede Marka iz sela. Damir po nalogu Zdenke mora otpratiti Katarinu kući. Nakon što shvati da se Damir ozbiljno zabrinuo za nju, Katarina mu zahvaljuje poljupcem u obraz. Damir je ugodno zbunjen, pa idući dan gnjavi Ljubu pokušavajući otkriti šta mu se to događa.
Stipe, Mile i Zdenka su impresionirani doktoricom. Šteta što ima zaručnika. Stipe nagovara Ljubu da se malo potrudi oko doktorice. Njemu se čini da taj Denis nema neke šanse. Tri put ju je prosio, a nije je isprosio.
Sveto je skupio dovoljno potpisa za Milinu smjenu, ali ga na sastanku prekine Barbara briznuvši u plač. To što je Diana otišla i živi u grijehu ona ne može podnjeti. Svi napadnu Svetu, kako u tako teškom emotivnom trenutku za Barbaru on može misliti na sebe. Sveto je bijesan, prijeti se advokatom i napušta sastanak.
Josip, raspitujući se za Tomislavove tetovaže slučajno otkrije Katarini da zna za njenu. Katarina je bijesna. Šumar se raspričao!