Jedno za drugo su živjeli, ali umjesto zajedničke budućnosti, morali su žrtvovati svoju ljubav. Zbog porodice! No, kada ih sudbina ponovo spoji, naći će se na suprotnim stranama. Pred najtežim izborom! Rastavljeni između ljubavi i pravde.

Nova turska serija “Ljubavna oluja” koja u programu Nove BH počinje u ponedjeljak 21. septembra je priča o Firuse i Ayazu, dvoje mladih ljudi koji na leđima nose teret svojih porodica. Firusin otac, šef građevinskog kompleksa, nepravedno je osuđen za nesreću u kojoj je nastradalo 13 ljudi. Firuse je prinuđena da reaguje i pomogne svom ocu. Zapošljava se u firmi u kojoj će pokušati pronaći dokaze o nevinosti svog oca. Od tada će se mlada djevojka boriti za pravdu.
Firuse na prvi pogled privlači svačiju pažnju svojom čistom ljepotom i blistavo nasmiješenim očima. Obrazovanje i porodica su joj na prvom mjestu. Život dvadesetšestogodišnje djevojke koja studira na Odsjeku za arhitekturu potpuno će se promijeniti kad joj se put ukrsti sa Ayazom. Ayaz i Firuse su se upoznali na fakultetu, zaljubili su se i bili spremni učiniti sve jedno za drugo. Njihova ljubav je došla na kušnju kada se umiješala Ayazova porodica. S jedne strane, njegova savjest, odnosno majka, a, s druge, ljubav njegovog života. Ayaz je izabrao porodicu i ostavio Firuse bez objašnjenja i taj izbor odvest će ga u veliku ljubavnu oluju u kojoj će se njihovi putevi ponovo spojiti.

Ovo je priča o mladim ljudima koji su žrtvovali vlastite živote za svoje porodice i oprostili se jedno od drugog iz očaja. Uz ljubav Firuse i Ayaza, publika će dovesti u pitanje pravdu i mnoge životne koncepte.

Godina: 2020.
Žanr: drama
Scenarij: Sema Ergenekon
Režija: Hilal Saral
Glumci: Ayça Ayşin Turan, Alperen Duymaz, Caner Cindoruk, Hazal Filiz Küçükköse, Zerrin Tekindor, Emir Çubukçu, Nihal Koldaş, Müfit Kayacan, Şebnem Dönmez

Seriju “Ljubavna oluja” gledatelji u Bosni i Hercegovini mogu pratiti od 21. septembra u program Nove BH, od ponedjeljka do petka od 21 sati.