Lola dolazi u matični ured i traži dječaka koji je posvojen u Knežev dolu prije deset godina, no shvaća da takvih podataka nema.

Lola, očajna jer nije pronašla sina, pred školom slučajno sretne dječaka Roka (Jeleninog desetogodišnjeg sina) za kojeg pomisli da je posvojen i ponada se da je to njezin Mak. No, ubrzo shvaća da Roko ipak nije posvojen i vraća se Saši u bolnicu, nošena krivnjom za njegovu sudbinu. Putem sretne Kseniju, koja umalo zgazi Miru s kojim je u zavadi.

Luka pušta Sašu da umre, dok Marija istovremeno strepi za sinovljev život. Sašini aparati alarmiraju, jer se njegov život gasi. Čini se da Saša umire.

Očajna Marija shvaća da je Saša u opasnosti i strepi za njegov život, dok ga liječnici pokušavaju spasiti. Mračni Luka, uvjeren da je svjedočio Sašinoj smrti, bježi iz bolnice, a na odlasku susretne Lolu, koja shvaća da je Saša u opasnosti te da je slabovidna Marija pred njegovom sobom. Lola je ponovno u strahu da će ju Marija otkriti, no Marija klone od slabosti i stresa.