Zabavna emisija MasterChef vraća se na Novu, a nova sezona ovog kulinarskog spektakla premijerno s emitiranjem kreće u ponedjeljak 11. septembra!

Uzbudljiva gastronomska pustolovina započet će audicijskim epizodama u kojima će žiri – Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić – među brojnim kandidatima tragati za istinskim kulinarskim virtuozima koji će svojim talentom i strašću prema pripremi jela inspirirati gledatelje diljem zemlje. Žiri je spreman za prvi selekcijski krug, a spremni su i kandidati koji u show dolaze s velikim ambicijama i motivacijom da zadovolje njihova iskusna nepca. “Žiriju poručujem: Pazite se, dolazim!”, poručuje jedna od kandidatkinja koja s nepokolebljivim samopouzdanjem ulazi u utrku za titulu nove kulinarske zvijezde.

Na audicijama, koje će gledatelji od ponedjeljka moći pratiti kroz šest epizoda, predstavit će se zanimljivi kandidati koji će visoko postaviti ljestvicu, a žiri će probati raznolika jela među kojima će ih neka već u startu oboriti s nogu. “Ljudi mi često govore da nisam normalan koliko sam zaluđen kuhinjom. Kad kuham, oko mene sve stane, sve se utiša. Našao sam svoj poziv i njega se držim”, otkriva kandidat koji u MasterChef dolazi s jasnim ciljem da svoju karijeru ostvari u kuhinji, a među zaljubljenicima u kuhanje na audicijama će se naći i nekoliko poznatih lica. “Smatram da sam dosta napredovao i mislim da će se žiri oduševiti”, poručuje jedan od povratnika koji će u novoj sezoni ispitati drugu šansu.
Kandidati u show dolaze iz drugačijih podneblja i s različitim kulinarskim stilovima, no s istim ciljem – da se kući vrate s pregačom koja simbolizira prolazak u idući krug takmičenja. No jedan od najvećih neprijatelja na tom putu bit će im tijesna utrka s vremenom zbog koje će njihova sposobnost prilagodbe i brzog razmišljanja biti ključni za uspješno savladavanje izazova. “Osjećam se uzbuđeno i adrenalin pomalo radi, ali zbog toga sam ovdje”, priznaje jedan od takmičara.
Novu sezonu MasterChefa ne propustite od ponedjeljka 11. septembra u 21.15 h na Novoj!